- hirdetés -

Második alkalommal invitálta a mozogni vágyókat a szabadba, egészen pontosan Gyopárosfürdőre Viczián Szabolcs, valamint a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat a hétvégén. Az ötlegazda által megálmodott akadálypályát több mint hetvenen teljesítették, dacolva a harminc fokot meghaladó hőséggel.

Gyopárosról sokaknak nem a strand jut eszükbe, hiszen a tó körüli sétány, illetve az erdő remek helyszín a kocogásra. Igaz, ezúttal a szokásosnál izgalmasabb kilométerek várták azokat, akik neveztek az augusztus 11-i programra. A Kint a szabadban elnevezésű akadályfutás az önkormányzat fiatalok számára kiírt, Amit csak akarsz – Orosházán című pályázatának győztese, immár másodjára.

Viczián Szabolcs a tavalyihoz hasonló lelkesedéssel látott neki az esemény szervezésének, gondolta ki és építette fel az akadályokat, végezte a háttérmunkát. Az eredmény egy hosszabb, 7 kilométeres, valamint egy rövidebb 3 és fél kilométeres táv lett, melyeket bárki szabadon teljesíthetett kortól, nemtől függetlenül. Volt is az indulók között gyermektől nagyszülőkig mindenféle korosztály, és ki hosszabb, ki rövidebb idő alatt, de mindannyian becsülettel végig mentek a kiválasztott pályán.
– Egyébként is rendszeresen sportolok, és jó kis kihívásnak találtam ezt a rendezvényt, ezért veszek részt rajta – avatott be motivációjába Liszkai Anikó, aki a hétköznapokban is fut és kettlebell edzésekre jár. – Épp ezért elég jó az állóképességem, így nem volt olyan nehéz teljesítenem a feladatokat, de nagyon izgalmas volt a pálya változatossága – mondta el nem sokkal azt követően, hogy befutott a célba.

A vízzel töltött konténer egy kicsit fel is frissítette a futókat a nagy melegben (Fotó: Pirer Katalin)

Számára a legnagyobb kihívást a lövés jelentette, míg másoknak a vizes medence vagy épp a palánk adta fel a leckét.
– A kempinghez közeli erdőben állítottuk fel idén is az akadályokat, van köztük egyszerűbb és van olyan is, aminek jobban neki kell gyürkőzni. Várja az indulókat gumi átforgatás, vizes medencébe ugrás, lövés, teniszlabda dobás, dinnye- és vizes vödör cipelés, kell pingpong labdát pohárba pattintani, lufit felfújni út közben, számokat bemondani, három darab mászófalat leküzdeni, hogy a legérdekesebbeket említsem – sorolta az ötletgazda. – Ahol nem sikerül végrehajtani a feladatot, ott pluszgyakorlat a büntetés – tette hozzá.

Ami plusz másodperceket jelentett, azokat pedig később le kellett dolgozni azoknak, akik nem csak önmagukkal, hanem az idővel is versenyeztek. A célba érkezés utáni lazítást, illetve a résztvevőket kísérők szórakozását ugrálóvár, rodeóbika, népi játékok és íjászat szolgálta. A futók oklevéllel és éremmel lettek gazdagabbak, emellett mindenki megtarthatta a rajtszámát.

Szabolcs azt mondja, bár több emberre számított, bár annak is örül, hogy hetvennél többen vállalták a megmérettetést. Arra kérdésre pedig, hogy mi a lényege a rendezvénynek, egyetlen szóval válaszolt: élmény.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.