- hirdetés -

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő jóvoltából összesen kilenc felhívással 652 millió forintra pályázhatnak a különböző oktatási intézmények, óvodák és alapítványok. A jelentkezés határideje szeptember 6-a, a projektek egy részének pedig 2020. július 30-ig kell megvalósulnia.

Az egyik legnagyobb keretösszeget a szakképzést folytató intézmények számára hirdették meg, emellett van tanulmányi és művészeti versenyek megrendezésére, valamint óvodai tehetséggondozásra szánt keret is.
Utóbbi esetében a legkisebbek fejlesztését 49,5 millió forinttal támogatják (pályázónként 0,5–3 millió forinttal), amelyből legalább harmincórás, korcsoportnak megfelelő foglalkozássorozat szervezhető.

A különösen tehetséges óvodásoknak teljes körű tehetségfejlesztés is indítható, amelybe akár a szülőket is be lehet vonni. A köznevelési intézmények 0,5–2 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaphatnak tanórán kívüli szemléletformáló munkára, illetve tárgyi eszközfejlesztésre (például táblajátékok, logikai, szellemi társasjátékok, kártyák). A tanulási környezet kialakítására további tízmillió forintot osztanak szét.

Emellett az anyanyelv ápolására is nagy hangsúlyt fektetnek. Az ehhez kapcsolódó programok húszmillió forintból valósulhatnak meg, a pályakezdő fiatalok innovációit pedig további ötvenmillió forinttal segítik. Ez utóbbi felhívás olyan kezdeményezéseket céloz, amelyek a 14–35 éves korosztály önmenedzselő, és vezetői készségeit fejlesztik vagy éppen segítik az esetleges kudarcok kezelését.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.