- hirdetés -

A FirstFarms Hungary Kft.-t választotta ki egyetlen magyarországi látogatási célként Sanghai egyik legnagyobb szigetének, Changxing-nek a mezőgazdaságát képviselő kínai delegáció. A találkozón szó esett sertéshús árváltozásról, húsfogyasztási szokásokról és járványvédelemről is, ami nem véletlen, hiszen a hírek szerint Kínában is jelen van a sertésállományra rendkívül veszélyes afrikai sertéspestis, amely azonban ártalmatlan az emberre.

– Azért esett a választásunk a FirstFarms Hungary Kft.-re, mert korábbról már ismertük az anyacég FirstFarms A/S széles mezőgazdasági portfólióját, és ez alkalommal a sertéságazattal szerettünk volna megismerkedni – tudtuk meg Wang Kai Cuntól, a Shanghai Qianwei Industrial Co. Ltd. elnök- vezérigazgatójától. A delegáció vezetője azt is elmondta, hogy az általuk képviselt, állami tulajdonban lévő vállalat, a Shanghai Changxing Island Development & Construction Administrative Committee Office földműveléssel, halászattal, és narancstermesztéssel foglalkozik, ám Kínában nagyon magas a sertéshús fogyasztók száma, így a mezőgazdaság ezen szegmense is nagyon fontos a számukra.

– A FirstFarms Hungary Kft. kíváncsian várta a kínai cég képviseletét, mivel az ország meghatározó szereplője a nemzetközi húspiacnak. A sertésárak változására kiemelkedő hatása van a kínai húsfogyasztásnak, és az ország sertés-előállítói kapacitásának. Szerepük a nemzetközi piacon meghatározó, így megtiszteltetés, hogy érdeklődnek a cégünk termelési eredményei alapján a sikerünk titka iránt- mondta el Sarusi-Kis Tamás, a FirstFarms Hungary Kft ügyvezető igazgatója.

A kínai fogyasztási kultúra átalakulóban van, egyre többen preferálják a baromfihúst és a halat, annak ellenére, hogy a sertéshús fogyasztásnak óriási hagyományai vannak Kínában- tudtuk meg a delegáció egyik tagjától.

Az interaktív találkozó végén a delegáció vezetője a következőket emelte ki, mint a látogatás eredménye:
– A látottak alapján azt kell, hogy mondjam, hogy számunkra példaértékű a cég járványvédelme és környezettudatossága. Nyilvánvaló, hogy a termelési hatékonyságukat a modern technológia mellett a kimagasló tudás is segíti, amely egy hatékony menedzsmenttel párosul. Nagyon hasznosnak ítéljük a látogatásunkat, sokat tanultunk – mondta el Wang Kai Cun.

A delegáció hamarosan tovább utazik a következő országba, azonban a találkozót követően még egy rövid magyarországi turista látogatásra is sort kerítenek Szentendrén.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.