- hirdetés -

A Nyugdíjas Pedagógusok Orosházi Egyesülete (NYPOE) által szervezett és vezetett nyári olvasótábor utolsó napi rendezvényei kezdődtek kedd reggel az Eötvös iskolában.

Nem a hagyományos tábor-rendszerben, hanem júliusban, heti egy alkalommal találkoztak a könyvtárban a gyerekek. Minden alkalommal tizenöt harmadikos-negyedikes kisdiák vett részt a foglalkozásokon, melyeken hétről hétre más tipusú feladatokat, játékokat választottak a gondos szervezők. Ebben voltak nyelvi játékok, kis kézműves mesterkedés, Berg Judit történet feldolgozás, filmvetítés, és játék, játék, játék.

Az első feladat a szétszabdalt kép összerakása volt (Fotó: Pirer Kata)

A keddi utolsó napon egy „Tanösvény” című aktív programon vettek részt a gyerekek, kiegészülve a városi napközis táborosokkal. Egy puzle kirakásával indult a versengés, majd hét csoport indult a városba. Orosházi nevezetességekhez, történelmi emlékhelyekhez vezetett az ösvény, ahol különböző érdekes feladatokat oldottak meg a csapatok. Eötvös iskola, Fő tér, Földműves emlékmű, Táncsics gimnázium és így tovább. Végül visszatértek a kiindulási pontra, ahol ajándékot kaptak a táborozók.

…és az első kinti feladat, az Eötvös szobornál (Fotó: Pirer Kata)

Makuláné Gulicska Valéria, a NYPOE elnöke elmondta, hogy a gyerekek jó része, ebben a mai, okos kütyükkel telezsúfolt világban is szívesen olvas.

– Volt olyan kisgyerekünk, aki már száz elolvasott könyvvel büszkélkedik, akik pedig nem ezen az úton indultak, azok számára a tábor és a könyvszerető emberek társasága alkalmas lehet a kíváncsiságuk megmozgatására. Akit egyszer a könyv elvarázsolt, nem hagyja abba többé az olvasást és ez csak javára válik – teszi hozzá az elnök.

A tanösvényen jó hangulatban és a versengés kellemes izgalmával haladtak végig a csapatok és azt hiszem, akik megoldották a különböző nevezetes helyekhez kapcsolódó feladatokat, mind győztesek lettek ezen a napon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.