- hirdetés -

Újabb, ezúttal már a harmadik Családi Csobbanással várta a gyopárosi strand gyerekekkel érkező vendégeit július 20-án. A délutáni programon többek között kézműves foglalkozásokon, babajátszóházban és gyermekműsoron szórakozhattak a legkisebbek, sőt szüleik is.

Az „Orosházi nyár 2019” rendezvénysorozat nem csak a koncertekről szól, számos egyéb esemény is szolgálja a kikapcsolódást. Ilyen a Családi Csobbanás is, amellyel a fürdőzőkre gondoltak a szervezők. A gyerekeknek szóló kézműves foglalkozások mellett hétről hétre más fellépőnek tapsolhat a közönség, első alkalommal Évi tündér és Geri bohóc zenélt a főbejárat melletti árnyas területen.

A kis kezeket most sem hagyták tétlenül, a Bábika játszóház jóvoltából többféle tevékenységet is kipróbálhattak.
– Minden héten igyekszünk valami újat hozni, ennek jegyében ma nyári ajtódíszt készítünk, ha nagyot szeretnék mondani, akkor a beach dizájn keretein belül mozogva – tájékoztatott mosolyogva Ujj Éva, a Bábika Bt. képviselője. – Ami azt jelenti, hogy kellemes vízparti hangulatot idéző kopogtató a cél, míg a kisebbek legyezőt, illatzsákot alkothatnak. Van még egy mozgáskoordinációt segítő játékunk, amit szintén elkészíthetnek – sorolta tovább a lehetőségeket.

Szorgos kis kezek alkottak a kézműves játszóházban (Fotó: Rosta Tibor)

Nem feledkeztek meg a felnőttekről sem, ők logikai játékokkal tehették próbára magukat, a legkisebbek pedig a szőnyegen használható építő játékokat vették birtokba.
– Ezek mind egyszerű, de kedvelt játékok. Az a fontos, hogy hozzá merjenek nyúlni a gyerekek és késztetést érezzenek a programban való részvételre. Ezt kívánjuk sugallni, így válogattuk össze őket – emelte ki Ujj Éva.

A délután fő attrakcióját Tücsök Peti és Hangya Levi, azaz Berényi Nagy Péter és Gulyás Levente műsora jelentette. Amint megszólalt a hangjuk a mikrofonban, már gyűltek is köréjük a gyerekek, akiket aztán gyakran bevontak a színes, szórakoztató, ugyanakkor ismereteket is átadó műsorba.
– Mindenkinek szánjuk a dalainkat 0-99 éves korig. Persze nyilván van egy korosztály, akit megmozgatunk, de rajtuk keresztül a szülőket is elérjük, hiszen számtalanszor halljuk, látjuk a „De aranyos az én kisfiam/kilányom/unokám!” felkiáltásokat. Azt gondolom, hogyha egy szülő látja a gyermekét örülni, annál több nem kell – fogalmazott előadásukkal kapcsolatban Berényi Nagy Péter, akinek mottója így szól: Olyan jó fölemelkedni a gyermekekhez.

Tücsök Peti és Hangya Levi műsora nagy sikert aratott (Fotó: Rosta Tibor)

A művészek egy kivétellel saját dalaikat szólaltatták meg, köztük pedig számos kérdés hangzott el például az állatokkal kapcsolatban, a helyesen válaszolók csokijutalomban részesültek. Egy különleges műsorszám keretében rajzok is készültek: amit Hangya Levi énekelt, azt Tücsök Peti lerajzolta, így született meg a közönség szeme láttára többek között egy zsiráf és egy elefánt.
– Írtunk olyan dalokat, amiben én éneklem, hogy ő mit rajzol. Mivel Péter grafikus, mondhatni magától jött az ötlet, hogy kipróbáljuk, milyen ötvözni a kettőt – tudtuk meg Gulyás Leventétől, aki a duó hangszerelésért felelős tagja és azt is megosztotta velünk, hogyan állnak össze a műsoraik. – Volt olyan, hogy kalózos előadást kértek tőlünk, ezért olyan számokat csináltunk, de alapvetően nem valamilyen tematika szerint készülnek a dalok. Ha Péternek van egy ötlete, akkor szól, hogy ehhez kellene zene, vagy már fölgitározva adja ide, én pedig meghangszerelem – avatott be Hangya Levi.

Műsoruk nem csak a gyerekek, de a felnőttek körében is sikert aratott, közvetlen lazaságukkal néhány perc alatt megfogták a közönséget kicsiktől a nagyokig. Mellettük pedig szorgalmasan készültek a kopogtatók és legyezők, hogy kézzel fogható emlék is maradjon a családi délutánról.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.