- hirdetés -

Szenttamás idén is felajánlotta testvérvárosa, Orosháza legeredményesebb diákjainak a montenegrói nyaralás lehetőségét. Ezúttal hat iskola nyolc tagintézményéből összesen húsz tanuló vesz részt a kiránduláson július 11-20. között.

A gyerekek példás magatartásuk, kiemelkedő tanulmányi, sport, művészeti eredményeik vagy közösségi munkájuk jutalmaként tölthetnek el feledhetetlen napokat a tenger partján. Közülük többen nemcsak egy területen jeleskedtek: szerteágazó érdeklődésüknek köszönhetően számos országos, megyei tanulmányi és sportverseny sikeres résztvevői voltak, miközben örömmel zenéltek, vagy éppen önzetlen közösségi munkát végeztek iskolájuknak és tágabb környezetüknek.

A diákok a velük tartó Paraczki László újságíró beszámolója szerint a megérkezést követő első fürdőzések után hegyet másztak, és ismerkedtek a település, Sutomore kikapcsolódást nyújtó lehetőségeivel. A tengerparton töltött idő mellett az orosházi önkormányzat által biztosított buszos kiránduláson ellátogattak Kotor festői óvárosába, illetve esti hajókiránduláson láthatták Budva nevezetességeit.

(Fotó: Paraczki László)

A csoportot felkereste Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere, aki a szabadságát a közelben töltötte.
– Örömmel látom, hogy mindenki jól érzi magát a tengerparton, és külön örülök annak, hogy ilyen sok tehetséges gyerek van a városunkban. Büszke Orosháza önkormányzata rátok, hogy példás tanulásotokkal kivívták magatoknak az eredményt. Köszönöm nektek, és köszönöm a pedagógusoknak, az iskoláknak, az iskolák vezetőinek a hozzáállást és a példamutatást, hogy átadták a tudást azoknak a szorgalmas gyerekeknek, akik erre fogékonyak voltak. Köszönöm a teljesítményeteket, és úgy gondolom, igazán megérdemelitek ezt a nyaralást és pihenést, amit testvértelepülésünk jóvoltából itt eltölthettek – fogalmazott.

A városvezető kérte a diákokat, soha ne felejtsék el gyökereiket, bárhová is kerüljenek életükben, végezetül pedig köszönetet mondott Szenttamás önkormányzatának, mely szállást és teljes ellátást biztosít a nyaralóknak.

Orosháza és Szenttamás testvértelepülések régóta jó kapcsolatot ápolnak, ennek egyik eredménye a cserenyaralás. Miközben az orosháziak a tengerparton vannak, a gyopárosi fürdőben egy csapat szenttamási gyermek üdül, őket később egy újabb csoport követi.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.