- hirdetés -

Újabb két játékost jelentett be az Orosházi FKSE NB I-es kézilabdacsapat. A balkezes Savo Slavuljica és Igor Mrsulja is a zöld-sárgáknál folytatja.

A 188 centiméter magas, 88 kilogrammos, verbászi születésű szerb játékos , Slavo Slavuljiva előbb az RK Crvenka, majd az RK Dinamo Pancevo együttesében kézilabdázott, ahol hazája bajnoksága mellett a SEHA-ligában és az EHF-kupában is bemutatkozhatott – olvasható az OFKSE honlapján.

Az átlövőben és szélen is bevethető játékos szerb színekben részt vett a 2017-es grúziai U19-es világbajnokságon és a 2018-as szlovéniai U20-as Európa-bajnokságon is, ahol a nyolcadik helyet szerezték meg.

Slavo Slavuljica több poszton is bevethető (Fotó: RK Novi Pazar)

A másik újonnan bejelentett igazlás a 25 esztendős szerbiai irányító-balátlövő játékos, Igor Mrsulja. Az átlövő holland élvonalbeli csapatból, a HV KRAS/Volendam együtteséből érkezik Orosházára, szerződése egy bajnoki szezonra szól.

Szerb utánpótlás válogatottként valamennyi korcsoportot végigjárta, rendszeresen választották korosztálya legjobb játékosának. Legnagyobb válogatottbeli sikere a 2011-es törökországi EYOF-hoz (Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál) fűződik, ahol a szerb válogatottal a dán és német együttes mögött bronzérmet szerzett.

Igor Mrsulja (Fotó: Jaap van der Pijll)

Arról már korábban beszámoltunk, hogy az élvonalba feljutó felnőtt együttes kispadján a Pick Szeged egykori közönségkedvenc védőjátékosa, Ratko Djurkovic ül majd. A grúz a csapat harmadik igazolása, Busa Gábor és Kancel Ottó már korábban csatlakozott az orosházi együtteshez. Tegnap pedig a Fradiból érkező grúz, Teimuraz Orjonikidze érkezéséről adtunk hírt.

A klubtól kapott információk szerint több igazolás nem várható, kialakult a a K&H ligában induló keret.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.