- hirdetés -

Szlovák válogatott játékos az Orosházi FKSE-Linamar kézilabdacsapatának legújabb igazolása. A 24 esztendős Kancel Ottó Balatonfüredről érkezik az egyesülethez, támadásban és védekezésben is hasznos tagja lehet az NBI-be egy év szünet után visszatérő együttesnek.

Újabb igazolást jelentett be honlapján az Orosházi FKSE. A kapus, Busa Gábor után Kancel Ottót igazolta le az egyesület. A 205 centiméter magas, 95 kilós játékos a szlovákiai Királyhelmecen született, majd Nagykaposon és Kassán nevelkedett.

Itt figyeltek fel a már 15 évesen is 202 centire nyúló játékosra a Veszprém vezetői, ahol végigjárta a sokszoros magyar bajnok klub serdülő, ifjúsági és junior korosztályait is, de 16 és fél évesen már a felnőtt csapatban is bemutatkozhatott. A Tata és a Mezőkövesd ellen két-két góllal debütált a felnőttmezőnyben.

Veszprémben töltötte utánpótláséveit Kancel Ottó, ahol a felnőttcsapatban is bemutatkozhatott (Fotó: Melczer Zsolt)

Sokáig a Veszprém NB1/B-ben szereplő második csapatában is alapembernek számított, ám 2012 őszén sérülés miatt hónapokat volt kénytelen kihagyni. Felépülését követően továbbra is több fronton szerepelt, az ifjúsági, a junior és felnőtt második csapatban dobálta a gólokat. 2015 tavaszán igazolt előző állomáshelyére, a Balatonfüred gárdájához, ahol egészen mostanáig szerepelt.

Balatonfüredi edzője, Csoknyai István a következőket nyilatkozta róla:
– Kiváló fizikai adottságai vannak, távolról is veszélyes és remek a kapcsolata a beállóval. Komplex játékos, aki támadásban és védekezésben is hasznos. Hátul zavaróként és hármas poszton szerepelhet.

A szlovák válogatottban két mérkőzésen játszott, a magyar válogatott ellen mutatkozott be (Fotó: Kovács Anikó-MKSZ)

Kancel Ottó fiatal kora ellenére jelentős nemzetközi rutinnal és tapasztalattal rendelkezik, a Veszprémmel a Bajnokok Ligájában és a SEHA Ligában szerepelt, a Balatonfüreddel pedig az EHF-Kupában bizonyíthatott. A szlovák válogatottban eddig két mérkőzésen kapott lehetőséget, épp egy magyarok elleni Európa-bajnoki selejtezőn mutatkozott be.

A balátlövő poszton szereplő játékossal egy éves szerződést kötött az Orosházi FKSE-Linamar csapata.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.