- hirdetés -

A hastánc önbizalmat és élményeket ad – vallják a Semiramis Orientális Tánciskolában. A látványos produkciókkal, szép versenyeredményeket is elérnek a táncosok.

A Semiramis Orientális Tánciskola 2005. szeptember 1-én, lelkes csoport segítségével Fábiánsebestyénen alakult. A táncolni vágyó hölgyek szervezésével elindult az orosházi csoport is. A tánc iránti szeretet és elhivatottság tovább bővítette a csoportot, orosházi és szentesi táncosokon túl gádorosi, tótkomlósi, mezőhegyesi tagokkal.

A hobbi szintű táncot kisebb fellépések, majd versenyen való részvétel követte – emlékezett vissza Kiss Andrea, a csoport vezetője a kezdetekre.
Az eltelt évek alatt, amatőr és profi szinten, számos arany, ezüst, bronz minősítés birtokosai lettek, kategória győztesek, a legjobb csapat összhang trófeát is elnyerték.

A csoport legfiatalabb táncosa, Nagy Zsófia (Fotó: Semiramis Orientális Tánciskola)

A hastánc rengeteg élményt, szépséget, önbizalmat ad. Az orientális tánc lehet egyszerre légies, könnyed, kecses, misztikus, és határozott, tüzes és szenvedélyes. Koreográfiáikban a tradicionális és a modern, showelemek egyaránt megtalálhatók. Ebben az évben már több versenyen is részt vett a Semiramis Orientális Tánciskola lelkes táncos csapata. Pécsen versenyeztek először, amatőr szinten, Nagy Zsófia ezüst, a Semiramis csoport bronz, Molnárné Bihari Gyöngyi 2 bronz, profi kategóriában Kiss Andrea arany minősítést kapott.

Bearanyozódott a csapat

A következő versenyre Balatonszemesen került sor, ahol ismét sikert sikerre halmoztak, és Nagy Zsófia ezüst, Molnárné Bihari Gyöngyi 2 bronz, a Semiramis csoport arany és profi kategóriában Kiss Andrea arany minősítéssel térhetett haza. Június 30-án a tánciskola szóló és csoportos koreográfiákkal részt vett kiváló eredménnyel a XI. Gyöngyösön megrendezett Országos Hastáncversenyen. Elsöprő sikert arattak, minden induló elnyerte a zsűri tetszését.

Amatőr szinten, Nagy Zsófia, míg profi kategóriában a csoport vezetője Kiss Andrea orientális táncművész, maximális pontszámot ért el, arany minősítést kapott. Ugyancsak arany érmet kapott Demkó Ildikó és Molnárné Bihari Gyöngyi szóló, valamint a Semiramis és a Retro Dívák formáció, csoportos táncával.

A közönség táncukat hatalmas tapssal, a zsűri pedig rengeteg ajándékkal, különdíjjal jutalmazta.
– Büszke vagyok a Semiramis Orientális Tánciskola valamennyi tagjára. Egy kitartó, összetartó, lelkes kis közösség. Rengeteget dolgoztak a lányok, de a kimagasló eredmény most sem maradt el. Az első verseny volt, ahonnan mindenki arannyal térhetett haza – újságolta boldogan Kiss Andrea.

A Semiramis Orientális Tánciskola előadását legközelebb július 6-án Eperjesen, július 13-án Kisdombegyházon, július 27-én pedig Tótkomlóson, a Rózsa fürdőben láthatják az érdeklődők.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.