- hirdetés -

Második alkalommal hívja össze Paulik Ferenc (Feco) az orosháziakat egy közös, kötetlen beszélgetésre. Célja, hogy minél többen megismerjék őt és sérült társait, tabuk nélkül. A baráti hangulatú esten egy nem mindennapi vendége is lesz a fejjel festő ifjú művésznek Tóth Károly mozgássérült táncos személyében.

Újabb beszélgetős estre várja Paulik Ferenc Feco az érdeklődőket július 12-én, 18 órakor az Amadeus Kávéház teraszára. Az első ilyen eseményt még tavaly decemberben szervezte a fiatal festő, akkor még nem gondolta, hogy megéri folytatni.

– A döntés, hogy megcsinálom az első beszélgetős estet, úgy született meg, hogy decemberben volt egy kiállításom az Amadeus kávéházban, azonban elmaradt az ilyenkor megszokott megnyitó. Úgy éreztem, ha megnyitó nem is volt, azért egy beszélgetős, összeülős estet lehetne csinálni. Nem akartam egy megnyitó érzetű eseményt csinálni, hanem inkább egy olyat, ahol lehetőséget adhatok arra, hogy az emberek megismerjenek és általam testközelből tapasztalják meg, hogy mozgáskorlátozottsággal is lehet teljes értékű élete bárkinek. Mindenkinek más az értékrendje, a legszembetűnőbb, amikor egy ép ember és egy sérült ember értékrendjét össze hasonlítjuk. Az első ilyen est után többen mondták, hogy ezt folytathatnám, mert tök jó, hogy elkezdtem. Én nem hittem, hogy ekkora szükség van egy ilyen eseményre, ahol a „közönség” irányítja a beszélgetést – vázolta Feco hozzátéve, hogy az igények inspirálták a folytatásban.

– Azt, hogy mennyi beszélgetős est lesz azt nem terveztem meg, majd kiderül a mostani után. Persze, ha lesz rá igény, akkor nagyon nagy örömmel szervezek még – nyilatkozta.

A soron következő est azért is különleges, mert nemcsak Fecótól, hanem vendégétől, Tóth Károlytól is lehet kérdezni. A szegedi mozgássérült táncos sikerein keresztül egy újabb megvilágításba kívánják helyezni az estet.
– Karcsi barátomat egy hirtelen gondolattól vezérelve hívtam meg. Az, amiket ő elért egy kiemelkedő példa lehet mindannyiunk számára, igazi nem adom fel ember. A benne lévő erős motiváltság többeknek erőt adhat a kitartáshoz és ketten talán közelebb hozhatjuk egymáshoz a sérült és ép embereket – zárta Feco.

Tóth Károly Szegeden született, jelenleg több munkahellyel rendelkezik, többek között tagja a Nem Adom Fel Alapítványnak. Tizenkét éve kezdte a táncolást a Táncánia együttesben, mert szeretett volna egy, a lelkéből fakadó dolgot átnyújtani a világnak. Számos előadásban szerepelt már, munkásságát MÁS-kép-TÁNc? név alatt lehet megtalálni a világhálón.

Az est ingyenes, bárkit szívesen látnak. A találkozó Facebookos eseménye ide kattintva érhető el.

Végezetül íme két videó, melyekből kiderül miként feledkezik a festésbe Paulik Feco, vagy hogyan teszi magáévá a színpadot Tóth Károly.

zenére jobb alkotni :)így készült a kandalló 🙂

Közzétette: Feco Paulik Alkotásai – 2017. január 15., vasárnap

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.