- hirdetés -

Egy kötetlen beszélgetésre invitálta az orosháziakat Paulik Ferenc Feco. A fiatal képzőművész az Amadeus Kávéházban, festményei alatt üldögélve válaszolt a kérdésekre.

Nem volt tabu téma, bármilyen kérdést kapott, azt meg is válaszolta Paulik Ferenc, Feco. A december 10-ére szervezett kötetlen beszélgetős esten ismerősök és ismeretlenek, egy kávé mellett kaptak betekintést életébe.

A rendezvény létrejöttének célja, hogy minél többen megismerjék őt, valamint rajta keresztül a sérülteket.
– Sokan mai napig nem tudják miként közelítsenek, és szólítsanak meg egy sérültet. Ezért is szerettem volna egy ilyen beszélgetést létrehozni, mert itt nincs határ, nincs korlát. Ezért szerveztem meg ezt a találkozót. Bárki bármit kérdezhet, és én szívesen válaszolok – nyilatkozta Feco.

A fejére erősített pálcával gyorsan lebetűzi mondanivalóját Feco (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Barátságos és hangulatos légkör járta át a találkozót. Feco mesélt a Budapesten eltöltött éveiről is. Visszaemlékezett a gimnáziumba kerülésekor kialakult nehézségekre, amelyeket saját erejéből kellett legyőznie.

Több kellemetlen pillanat is érte élete során – mesélte. Nem egyszer nézték koldusnak, vagy szellemileg korlátozottnak. Ez azonban már nem bosszantja fel, mondhatni megszokta, de vannak esetek, amelyeket maga is nehezen él meg a mai napig. Arra a kérdésre, hogy miért hálás, nem tudott válaszolni.
– Annyi mindenért vagyok hálás, hogy nem tudok kiemelni egyet vagy kettőt. Szerencsésnek érzem magam – nyilatkozta.

A beszélgetés közben szó esett a festészetről. A kávéház falai Feco alkotásaival vannak tele, nemrég nyílt kiállítása a vendéglátóhelyen. A helyszín így kiváló terepnek bizonyult, hogy néhány festményét jobban kifejtse. A kiállítás egészen év végéig látható, melynek darabjai közvetlen a művésztől megvásárolhatók.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.