- hirdetés -

Zaklatás, könnyű testi sértés és rongálás miatt június 26-án felfüggesztetett börtönbüntetésre ítélt az Orosházi Járásbíróság egy 40 éves mindszenti férfit.

A sértett 2017. márciusában megszakította élettársi kapcsolatát a vádlottal és elköltözött közös albérletükből. A vádlott ebbe nem akart belenyugodni, és 2018. április 29-én elment a sértett orosházi lakásába azzal az ürüggyel, hogy korábbi erőszakos viselkedése miatt bocsánatot kér tőle.

A sértett ekkor közölte a férfival, hogy végleg meg akar vele szakítani minden kapcsolatot, amelytől a férfi indulatos lett és ököllel több alkalommal arcon, illetve hason ütötte korábbi élettársát, majd felszólította, hogy könyörögjön neki bocsánatért. A bántalmazás miatt a nő nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A férfi ezután sem nyugodott bele az elutasításba, majd 2018. május 8-án az interneten több erőszakos üzenetet küldött és megöléssel fenyegette a nőt. A férfi 2018. május 20-án megjelent a sértett lakásánál, aki nem akarta felengedni magához, mire a terhelt közölte vele, hogy ha nem engedi fel, akkor szétveri az utcán parkoló autóját.

A nő nem tett eleget a férfi kérésének, aki ezért belerúgott a sértett gépkocsijának visszapillantó tükreibe, egyik ajtajába, elgörbítette az ablaktörlő lapátokat, valamint letörte az antennát is. Ezzel összesen 146.712 forintos rongálási kárt okozott.

Ezek miatt az Orosházi Járásbíróság a negyven éves mindszenti férfit kilenc hónap börtönbütetésre ítélte, melyet egy év próbaidőre felfüggesztett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.