- hirdetés -

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség egy 26 éves büntetlen előéletű nagyszénási nővel szemben. A terhelt az orosházi kórházban ittasan randalírozott, majd megharapott egy ápolónőt.

Tavaly szeptemberben egy baráti összejövetelen mulatott, így erősen ittas állapotban volt az a nő, aki ennek következtében elesett, beütötte a fejét, ezért mentőt hívtak hozzá. Az Országos Mentőszolgálat munkatársai nem sokkal este 11 óra után az orosházi kórházba vitték őt, ahol az egészségügyi személyzettel agresszívan viselkedett, szidalmazta az ott dolgozókat – ismertette a Békés Vármegyei Főügyészség.

Miután ellátták, az osztály fektető részlegén helyezték el megfigyelésre, de továbbra is agresszívan viselkedett, saját felelősségére távozni akart, azonban állapota miatt a megfigyelésre mindenképp szükség volt. A kórteremben a nő ezután leült az ágyára, levette a cipőjét, majd kirohant a folyosóra. A kezelőorvos ezért elrendelte – a szakma szabályainak megfelelően – a beteg végtagjainak ágyhoz rögzítését. A terheltre öt ápoló próbálta ráhelyezni a végtagi rögzítőket , azonban a nő egy hirtelen mozdulattal beleharapott az egyik ápolónő felkarjába, majd kiszakította magát a rögzítésből, így gyógyszeres szedációt kellett alkalmazni vele szemben.

A vádiratban próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre tettek indítványt, valamint a nyomozás során felmerült 130 ezer forintos bűnügyi költséget kell majd megfizetnie.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.