- hirdetés -

A Klebelsberg Központ tájékoztatása szerint a 2019/2020-as tanévtől már ügyfélkapun keresztül is el lehet intézni az iskolai beiratkozásokat.

– Az informatikai fejlesztésnek köszönhetően a következő, 2019/2020-as tanévtől kezdve ügyfélkapun keresztül is lehetőség nyílik beiratkozásra és hitelesítésre. Így azoknak a szülőknek, akik ezt a lehetőséget választják, nem kell személyesen megjelenniük az adott intézményben – olvasható a Klebelsberg Központ közleményében.

A szülők és a pedagógusok eddig az üzenőfüzeten, személyesen és e-maileken keresztül tartották egymással a kapcsolatot. Az új rendszernek köszönhetően a különböző köznevelési eljárások, mint a beiratkozás, átiratkozás, felmentések, igazolások vagy épp a bizonyítványok pótlása már elektronikus úton is elintézhetők.

A Klebelsberg Központ szerint a szülők a térítési díjakat is befizethetik a KAFFEE rendszeren keresztül. A fejlesztés mintegy 5 milliárd forint uniós támogatásból valósult meg. Egyes részei, például az általános iskolai beiratkozáskor, már a 2018/2019-es tanévben is használhatóak voltak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.