- hirdetés -

Két fergeteges koncerttel folytatódott az Orosházi Nyár 2019. Elsőként az Acoustic Planet, majd az Emelet zenekar lépett a nagy számú közönség elé.

A programsorozat soron következő hétvégéjén június 22-én este hat órára megérkeztek a fiatalokból álló banda iránt érdeklődők, hogy egy órára kiszakadjanak a hétköznapokból. A békéscsabai Acoustic Planet lett a Dal 2019 felfedezettje.
– Nagyon boldoggá tette a zenekar minden tagját ez a megtisztelő cím. Számunkra az örömzenélés a legfontosabb, a zenének élünk és ez az, ami motivál bennünket – mondta Nági, az Acoustic Planet együttes énekese.

A vidám koncert után a nagy sikernek örvendő Emelet együttes lépett a nagyérdemű elé.

Mi sikerük titka?

– Aki ezeken a zenéken nőtt fel nosztalgiázik, aki most fiatal, az kíváncsi. Véleményem szerint, a ma is játszó ’70-es 80′-as évekbeli zenekarok reneszánszukat élik és jól működnek – mondta Berkes Gábor a zenekar billentyűse.

– Már a 80′-as években is nagyon sokat dolgoztunk és mindig jó hangszerekkel tettük azt. A pályánknak íve volt, hiszen először csak egyetemi klubokban léptünk fel, később Pest megyében, majd országosan, végül már sportcsarnokokban is – vette át a szót Patkó Béla Kiki, az együttes énekese, aki hozzátette: csak örömmel lehet zenélni máshogy nem megy.

A közönség első sorában állt a zenekar egyik rajongója Tasnád Éva, aki elmondta 14 éves kora óta szereti az együttest.
– Régen mást jelentettek számomra a dalok mint most, de a hangulat és a jókedv, amit a számok árasztanak, visszaadják a fiatalságomat. Ez egy örök szerelem marad – fogalmazott mosolyogva Éva, aki Budapestről utazott Orosházára.

Július ötödikén az Orosházi Nyár következő eseményére Szikora Róbert és az R-GO érkezik majd.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.