- hirdetés -

Immár hagyományos családi napját tartotta Gyopárosfürdőn, az Alföld Gyöngye Hotel és Konferenciaközpont területén az Orosházi Kórház. A vidám eseményen mindenki megtalálhatta a neki való programot.

Ahogy korábban megírtuk, június 21-én Semmelweis -nap alkalmából köszöntötték a kórházi dolgozókat. Szombaton már a családoké volt a főszerep. Reggel megtelt a dotto kis vonat kórházi dolgozókkal és családjukkal, akik a kórház által rendezett családi napra igyekeztek.

A nap a Dr. László Elek labdarúgó tornával kezdődött, majd Csatlósné Páger Angéla melegítette be azokat, akik jelentkeztek a Jótékonysági Futóverseny az Orosházi Kórházért elnevezésű sporteseményre.
– Idén a futóverseny kibővült nagyobb távokkal, melyek a gyopárosi tó körül zajlanak – ismertette dr. Duray Gergő az Orosházi Kórház főigazgatója. A családi nap rendezvényei zárt körűek voltak, azonban a futóversenyen -regisztrációt követően- bárki részt vehetett.

– Ezek az események fontosak az összetartás erősítése miatt, hiszen a kórházi dolgozók ilyenkor gondtalanabbul tudnak közös időt együtt tölteni a munkatársaik és a családjuk körében – fogalmazott a főigazgató.

A futóverseny után a Rebi Fitness csapata lépett színpadra, majd ezt követően aszfaltrajzversenyre, valamint a kórházi dolgozók csapatversenyére is sor került. Csáki Éva kórházi dolgozó elmondta, nagyon örül a programnak.
– Csapatformáló és szórakoztató esemény. Tetszik, hogy szerveznek különböző csapatversenyeket, ahol a dolgozók együtt játszhatnak és remek hangulatban tölthetünk el időt – mondta.

A sátraknál megtalálható volt a Fogyatékkal élők esélyegyenlőségével foglalkozó munkacsoport is.
– Érzékenyítéssel és jogsegély-szolgálattal foglalkozunk annak érdekében, hogy a rövid távú céljaink között szereplő diszkrimináció csökkentés megvalósuljon a fogyatékkal élő emberekkel szemben – ecsetelte Tóthné Kiss Judit, a Helyi Esélyegyenlőségi Program, fogyatékkal élők esélyegyenlőségével foglalkozó munkacsoport csoportvezetője.

Ezen kívül a családi napon az Orosházi Kórház Egészségfejlesztési Irodája is várta az érdeklődőket. A programon emellett lehetőség volt tűzoltóautót, rendőrmotort megtekinteni, ebéd után az eseményen leszállt a mentőhelikopter is. Az arc festés és lufihajtogatás, mellett ugrálóvár is várta a legkisebbeket, illetve egész nap a kórházi családok rendelkezésére állt az Alföld Gyöngye Kalandpark.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.