- hirdetés -

A város fiataljainak kíván segíteni Orosháza Város Önkormányzata. A júliusban induló nyelvvizsga-felkészítő lehetőséget nyújt többek között a jövő évi felsőoktatási felvételi eljárásban elengedhetetlen nyelvvizsga megszerzéséhez is.

Nagy változásokat hoz a 2020-as felsőoktatási jelentkezés, a fiatalok körében talán a középszintű komplex nyelvvizsga megszerzése jelenti az igazi nehézséget. Ennek hiányában többen is lecsúszhatnak a felvételről. A sikeres diplomaszerzést és a kedvező munkaerő-piaci elhelyezkedést szeretné segíteni az önkormányzat az orosházi fiatalok körében egy júliusban induló ingyenes angol nyelvvizsga-felkészítő tanfolyammal. Az összesen kétszáz órás tanfolyam lehetőséget nyújt, hogy 2019 decemberéig megfelelő tudást kapjanak a résztvevők.

Orosháza polgármestere kiemelten fontosnak tartja, hogy a fiatalok minden téren megfelelő segítséghez jussanak.
– Településvezetőként fontosnak tartom, hogy a fiataljaink minél több lehetőséghez hozzájussanak, amelyek a sikeres életkezdésben segítik őket. A munkaerőpiacon szinte már mindenhol elvárás egy nyelv legalább társalgási szintű ismerete. Ezért gondolom azt, hogy jó lehetőséget nyit a fiataljaink előtt ez az ingyenes tanfolyam is, és sokan elgondolkoznak azon, hogy most anyagi befektetés nélkül juthatnak előnyökhöz. Javaslom, hogy a lehető legtöbben éljenek a projekt nyújtotta tanulási lehetőséggel – nyilatkozta lapunknak Dávid Zoltán.

A felkészítő tanfolyamra tizenöt 14-24 év közötti elhivatott diák nyerhet felvételt. A jelentkezőknek rendelkezni kell érvényes tanulói jogviszonnyal. Minderre az önkormányzat egyik projektje biztosít lehetőséget. Az EFOP-3.9.2-16-2017-00027-es számú „Humán kapacitások fejlesztése a helyi tudástőke gyarapítása céljából” című projekt keretében a tanfolyam mellett a segédanyagokat is ingyenesen biztosítja az önkormányzat.

A tanfolyamon résztvevők csoportos formában, a jelenlegi tudásszintjük felmérése után az írásbeli és a szóbeli nyelvvizsga valamennyi típusfeladatával megismerkednek. Így a szövegértés és szövegalkotáson túl, az irányított szövegalkotás, a mindennapi társalgási szituációk, a hallás utáni szövegértés és interpretáció típusfeladatokra is nagy hangsúly helyeződik. A részvételt azoknak az orosházi lakcímmel rendelkező fiataloknak tudja biztosítani ingyenesen az önkormányzat, akik valamennyi feltételnek megfelelnek és a jelentkezésüket 2019. július 5-ig megküldik az efop392oroshaza@gmail.com e-mailcímre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.