- hirdetés -

Két egymást követő héten két kihívás is várt a rallikrossz orosházi kiválóságára, Kárai Tamásra. A Máriapócson rendezett magyar kupa futam után Norvégiában világbajnoki versenyen állt rajthoz.

Jól sikerült a világbajnoki versenyre készülés a máriapócsi versenyen. Tomi az előfutamok mindegyikén az élen fordult az első kanyarban. Hibátlan versenyzéssel, utcahosszal nyerte mindhárom előfutamot. A döntő forgatókönyve is jól alakult az orosházi pilóta számára. A fináléban is remekül rajtolt és a start után megszerzett első helyet nem is adta ki többé a kezéből. A mellőle rajtoló Spitzmüller autója beragadt a rajtnál, a mögüle induló Vass alig tudta kikerülni. Tamás a döntő köreiben végig növelte előnyét. A második-harmadik helyen csatázó Harsányi és Vass jószerével az Audi A1-es hátulját sem igen látta. Végig jó tempóban autózva, nagy fölénnyel nyert. Kicsit olyan volt ez a döntő, mint Hosszú Katinka egyik-másik versenye, hogy szinte már a haját is megszárította, mire a többiek beértek a célba. Az orosházi kiválóság ezzel első helyen várja a bajnokság folytatását.

Az országos után Eb

A Kárai Motorsport karavánja szinte már Máriapócsról indult Norvégiába a Rallycross Európa- bajnokság második futamára. A helli pálya egyértelműen a rallycross egyik Mekkája és a szakágban résztvevő skandináv versenyzők kedvelt helye. Tomi számára nem volt ismeretlen a helyszín, már harmadik alkalommal koptatja a „pokol” aszfaltját.

Izgalmasan indult már az első nap is. Az első szabadedzés után motor kellett cserélni az Audiban. A csapat szenzációs munkát végzett. Az első kvalifikációra átépítette az autót, ami ezt meg is hálálta és a 12. helyet szerezte meg. Ezen a napon még egy előfutamot rendeztek, melyen a futamát megnyerve, a 8.helyen ért célba az audis duó. Ezzel az összetett 10.helyén várták a folytatást.

A rallyccross Mekkájában is többször láthattuk az élen az A 1-est (Fotó: Kárai Motorsport)

A vasárnap reggeli bemelegítés is okozott izgalmas perceket. Az első kanyarban egy kisodródás után az autó lefulladt. Kisebb várakozás után, komolyabb probléma nélkül tudta folytatni a programot. A harmadik előfutamot megnyerve, a harmadik helyen végzett és már a nyolcadik helyen állt. A negyedik előfutamot is abszolválva az elődöntőbe jutott a magyar versenyző, bár itt akadt némi gikszer.

– Mozgalmas hétvégénk volt. Két előfutamban, megnyertük a futamunkat és az elődöntőbe jutottunk. Nagyon sajnálom, hogy a döntő nem sikerült. Az, hogy a negyedik előfutamban nem mentem ki joker körre azt eredményezte, hogy a harmadik sorból kezdhettem az elődöntőt. Nagyon jól sikerült a rajtom és igyekeztem tartani a tempót az élen haladókkal. Kiautóztam mindent az autóból, ennyi sikeredett. A tovább jutáshoz azonban a negyedik hely nem volt elegendő – foglalta össze a pilóta.

Nagy erőkkel építik az új autót és párhuzamosan készítik fel a jelenlegit is a bajnokságokra. Következő kontinentális viadal Svédországban lesz július 7-én.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.