- hirdetés -

Ismeretterjesztő előadások, sportolási lehetőségek és természetesen az elmaradhatatlan tanár-diák focimeccs. Nem telt eseménytelenül a Székács József Evangélikus Iskola utolsó tanítási napja, az intézmény diákönkormányzata szervezett változatos programokat a tanulóknak.

Már hagyománynak számít a Székács József Evangélikus Iskola életében, hogy a tanévek utolsó tanítási napján az iskola diákönkormányzata szervez programokat tanáraiknak és diáktársaiknak. Nem volt ez másként idén sem, június 14-én délelőtt többek közt az Egészségfejlesztési Iroda és a Miértünk Egyesület tartott drogprevenciós napot, de az előadások mellett sportolási lehetőségek is várták a diákokat.

A Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület is részt a Diákönkormányzati Napon, és megismertette a gyerekeket a sportág szépségeivel, de külön bemutatót is tartottak az érdeklődőknek. Ezen kívül az elmúlt években megszokottá vált tanár-diák focimeccs sem maradhatott el, ahol az iskola legutóbbi sportnapjának győztes csapata mérhette össze az erejét tanáraikkal.

Vívást is gyakorolhattak a sportág iránt érdeklődők (Fotó: Rosta Tibor)

– Elérkezett az utolsó nap, amit mindenki várt, hiszen ilyenkor egy kicsit az egész iskola a miénk lehet, belakhatjuk nem csak az osztálytermeket, hanem minden részét. Minden hónapban van valamilyen rendezvénye az iskola diákönkormányzatának, de a mai DÖK-nap kiemelt figyelmet élvez – mesélte Fazekasné Jankov Ildikó, az iskola pedagógusa.

Szigethy Péter, a gimnázium DÖK-vezetője elmondta, a mai nap hosszabb szervezés eredménye volt, már hónapokkal ezelőtt megkezdték a programok összeállítását, a lehetőségek keresését.
– Különböző ismeretterjesztő műsorokkal és ügyességi játékokkal készültünk, a lényeg, hogy minél színesebb és változatosabb lehetőségeket biztosítsunk a tanulóknak, például a tanár-diák focival, ami az évek során személyes kedvencemmé vált – tette hozzá.

A hagyományossá váló tanár-diák mérkőzés sem maradhatott el (Fotó: Rosta Tibor)

Hasonló véleményen volt a Székács iskola 10. osztályos tanulója, Rajki Róbert is, aki korábban már részese volt a tanár-diák mérkőzésnek.
– Régóta járok ide, de nem tudom megunni, mindig nagyon jól érzem magam. Szeretem ezt a napot, egyrészt mert az utolsó a nyári szünet előtt, másrészt sok szórakoztató elfoglaltság közül tudok választani – mesélte lelkesen.

A június 14-i napot, még a Diákönkormányzati Nap programjai előtt egy másik jeles esemény, a batyus ballagás vezette fel. Ekkor ballagtak el ugyanis jelképesen az iskola azon nyolcadik osztályos tanulói, akik a Székács gimnáziumban folytatják tanulmányaikat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.