- hirdetés -

Két rangos verseny és megannyi fellépés. Nem sok szabad hétvégéje maradt a tavaszi időszakban a Candy Dance Crew táncosainak, az eredmények azonban bőven kárpótolták Földesi Szandrát és csapatát. Hamarosan tánctáborral zárják félévüket, de azt követően sem áll meg számukra az élet.

Összesen 10 produkcióval készült első 2019-es megmérettetésére a Candy Dance Crew csapata és nem is maradtak adósak a jó eredményekkel Kecskeméten, az I. Dance Universum Nemzetközi Minősítési Táncversenyen. Gyermek korcsoportban négy egyéni-, két duó- és egy csapatprodukcióval mutatkoztak be hip-hop kategóriában.

A junior korosztály képviselői trióban és csapatban indultak, a felnőttek közt pedig Szekerczés Szabina mutatta meg tudását. A közel 300 produkciót felvonultató népes mezőnyben több korosztály küzdelmeiben is felállhattak a dobogóra, minden esetben a második fokára.

Rengeteg felkészülés előzte meg a versenyeket és a fellépéseket (Fotó: Rosta Tibor)

Az április 7-én, a Tiszavasvári Sportcsarnokban megrendezett Revolution Dance Cup verseny még szebb eredményeket hozott a csapatnak. A kétnapos rangos megmérettetésre 6 országból érkeztek táncosok.

– A B, azaz a haladó kategóriában összesen 5 arany-, 3 ezüst- és 1 bronzminősítéssel, valamint három különdíjjal zártuk a versenyt. Sajnos a felnőtt korcsoportú versenyzőink idén a továbbtanulás és az érettségire való készülődés miatt nem tudtak aktívan részt venni a versenyfelkészülésekben, de a következő, októberi versenyen már ők is újra zsűri elé állnak – összegezte a versenyeket Földesi Szandra, a csoport vezetője.

A csapat tehetséges versenyzője, Tóth Barbara továbbtanulását is a táncos pályán képzelte el, az érettségi mellett a Magyar Táncművészeti Egyetem felvételijére készül kitartóan már hónapok óta.
– Barbi már számos versenyen bizonyította szorgalmát, kitartását és tehetségét, hiszen egyéniben remek versenyzőket utasított maga mögé. Büszkék vagyunk rá, nagyon szorítunk neki és bízunk a sikeres felvételijében – tette hozzá Földesi Szandra.

Tóth Barbara a Magyar Táncművészeti Egyetemre felvételizik (Fotó: Candy Dance Crew)

A Candy Dance Crew 2019-es évében a versenyek mellett a fellépések is nagy hangsúlyt kaptak, hiszen rengeteg meghívást kaptak városi és környékbeli eseményekre, melyeknek igyekeztek minden esetben eleget tenni. Félévüket tánctáborral zárják, de a munka ezt követően sem áll meg, hiszen októberben már újabb megmérettetéseken vesznek részt a táncosok.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.