- hirdetés -

Három csapattal vett részt a 2019-es, Balatonbogláron rendezett tenisz diákolimpia országos döntőin a Táncsics Mihály Gimnázium. Két nagy küzdelemben kiharcolt ötödik hellyel és egy történelmi jelentőségű ezüstéremmel gazdagodtak a versenyzők.

Mint minden évben, ezúttal is Balatonboglár adott otthont a teniszezők diákolimpiai döntőjének, ahol a Táncsics Mihály Gimnáziumot képviselve három csapat vett részt a küzdelmekben. Bolla Márton Fejes Ádámmal a III. korcsoportban, Rajki András Árus Balázzsal a IV. korcsoport amatőr kategóriájában, míg a Lehoczky Anna – Szabó Anna páros az V. korcsoportban indult.

A Bolla – Fejes páros a 8 közé jutott kategóriájában, ott azonban az első kiemelt csapattal találkoztak, akiktől nagy küzdelemben és becsülettel helytállva szenvedtek vereséget. Végül az ötödik helyet szerezték meg. Hasonló utat járt be a Rajki András – Árus Balázs alkotta csapat, akik első mérkőzésüket megnyerve szintén a legjobb nyolc közé jutottak be. Itt a Siófok csapata állította meg őket, így újabb ötödik hellyel gazdagodott az orosházi különítmény.

Sikeres diákolimpián vannak túl a Táncsics Gimnázium teniszezői

A Lehoczky Anna-Szabó Anna páros nagyszerű teljesítményt nyújtva két kör megnyerése után a döntőbe jutott. Ott Lehoczky Anna élete játékát nyújtva legyőzte a jelenlegi magyar ranglista egyik top 10-es játékosát. Sajnos Szabó Annának a jó játék ellenére nem sikerült csodát tenni, ezért döntő páros mérkőzésre került sor. Itt mindkét lány teljesítményének csúcsát nyújtva, szoros küzdelemben maradt alul papíron előrébb rangsorolt ellenfeleikkel szemben.

– Már harmadik alkalommal futottunk neki az országos döntőnek, célunk és nagy álmunk volt a döntőbe jutás, amiért nagyon sokat dolgoztunk és mindent megtettünk. Számomra külön élmény volt, hogy nagyon komoly ellenféllel szemben a mentális és fizikai felkészültségemnek köszönhetően ilyen eredményt produkáltam – mesélte Lehoczky Anna.

Lehoczky Anna élete mérkőzését játszotta (Fotó: OVTK)

A lányok ráadásul az orosházi tenisztörténelem első ezüstérmét szerezték meg, így abszolút hiányérzet nélkül tekinthetnek további versenyeik elé.

– Mindhárom csapat teljesítményére nehéz szavakat találni. A fiúk a válogatott kerettagságot is felsorakoztató ellenfelekkel szemben is bátran küzdöttek, kicsit szerencsésebb sorsolással mindkét esetben a négy közé kerülhettek volna. Ami a lányokat illeti, Szabó Anna hozta a kötelezőt és párosban is felülmúlta önmagát. Lehoczky Anna, pedig a nap mérkőzését játszva, 0-2-ről felállva nyerte meg 5-4-re az első, 4-0-ra pedig a második szettet. Személy szerint hatalmas élményekkel gazdagodtam, minden edzőnek, oktatónak, pedagógusnak, kívánom, hogy éljen át hasonló élményeket – nyilatkozta elégedetten a versenyzők edzője, Németh István.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.