- hirdetés -

Nemzetközi versenyen értek el jelentős eredményeket az orosházi zeneiskola diákjai, Ökrös Zsuzsanna és Mihalik Pálma, akik a szomszédos országok növendékeivel mérték össze tudásukat a napokban.

Idén június első hétvégéjén tizenkettedik alkalommal rendezték meg a brnoi Nemzetközi Rézfúvós Versenyt, ahol a visegrádi négyek tagországai mérettettek meg. Az orosházi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolát két tanuló képviselte.

Az ifjú zenészek szép helyezéseket értek el, Ökrös Zsuzsanna korcsoportjában első lett kürtön, felkészítő tanára Debreceni Örs, zongorán közreműködött Lászlai Krisztina. Mihalik Pálma pedig a trombitás szekció különdíját kapta meg, felkészítő tanára Debreceniné Szabó Szilvia, zongorán közreműködött Kormányos Zoltán. Fontos megemlíteni, hogy ezek a szép sikerek nagyban köszönhetők az odaadó szülői támogatásnak is – tudtuk meg a művészeti iskolától.

Mindkét ifjú muzsikus zenei pályán folytatja tanulmányait. Legközelebb június 12-én hallhatja őket a közönség 18 órától a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola évzáróján.

(Fotó: iskola)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.