- hirdetés -

Megkezdte működését az Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály mezőhegyesi kihelyezett irodája az országosan elsőként megnyitott Integrált Hatósági és Agrárigazgatási Központban június 3-án. Ezáltal vált teljessé az elérhető szolgáltatások sora. Az iroda létrejöttével a környék gazdáinak ügyintézése válik könnyebbé.

A Mezőhegyesen közel két hónapja, az úgy nevezett „Kantár” épületében megnyitott Integrált Hatósági és Agrárigazgatási Központban jelenleg egy négy állomásos Kormányablak, földhivatali ügyfélszolgálat, az Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály mezőhegyesi kihelyezett irodája, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara működik. Az Orosházi Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály hatósági állatorvosa is a gazdák rendelkezésére áll. Ezáltal olyan fejlesztés és előrelépés történt, amely nem csak a dél-békési település, hanem a megye szempontjából is jelentősnek mondható.

Dr. Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja a helyszínen tartott sajtótájékoztatón elmondta, az átadott központ azért is kiemelkedő, mert működését tekintve egy egyedülállóan komplex intézményről van szó.
– A mindennapi munkában a Mezőkovácsházi-, az Orosházi-, és a Békéscsabai Járási Hivatalok is részt vesznek, ezen hivatalokból is telepítettünk ide szervezeti egységet. Továbbá május 27-én Mezőhegyesen történt meg a Békéscsabai Járási hivatal Agrárügyi Főosztályának trófeabírálata is, tehát vadászati hatósági feladatok ellátására is alkalmas az épület. Ez adja a központ igazi integritását – mondta a kormánymegbízott.

Dr. Kulcsár László, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés megyei elnöke elmondta, kérdés volt, hogy hogyan is lehetne a dél-békési agrárbázis kiszolgálását még színvonalasabbá tenni.
– Nem is lehetett volna jobb ötletet kitalálni, mint azt, hogy a kormányhivatal illetékes szakigazgatási és az agráriumot érintő feladatait, valamint a falugazdász hálózatot egy még színvonalasabb szintre emelni, és létrejött ez a központ. Az épületben helyet kapott egy 41 négyzetméter alapterületű iroda is, ahol a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ügyintézése zajlik négy fős munkaerővel – vázolta az elnök, majd hozzátette, a számok tükrében kijelenthető, hogy a Mezőhegyesen átadott központnak megyei kisugárzása is van.

Béni Attila, a Mezőkovácsházi Járási Hivatal vezetője a sajtótájékoztatón azt nyilatkozta, ezzel az intézménnyel tovább növelték az állampolgárok közigazgatásba vetett bizalmát.
– Jó érzés hitelesnek lenni, hiszen a Békés megyei területi közigazgatás ismét beváltotta az embereknek tett ígéretét. Az átadott központtal az itt élők számára tényleg közelebb hoztuk az ügyeik intézésének lehetőségét. Itt, a Mezőkovácsházi Járás szélén élők számára valóban könnyebbé tettük az életet, hiszen a Kantár a hét minden napján szeretettel várja az ügyfeleket teljes kapacitással, a járási hivatal 14 munkatársával, illetve az érintett szervek munkatársaival – nyilatkozta a hivatalvezető.

Mezőhegyes alpolgármestere kiemelten fontosnak tartja, hogy a helyiek igényét megvalósítsák, problémáikra megoldást találjanak.
– Erre válaszul jött ez az épület. A ménesbirtokon túl, egy erős mezőgazdasággal bíró településről beszélhetünk, hiszen a helyi emberek mindennapi gondja, problémája és napi kenyér megkeresésének lehetősége is a földből, állattenyésztésből tevődik össze. Az Agrárigazgatási Központ létrejötte nagy segítséget jelent a településnek, hiszen a mezőhegyesi gazdák egy helyen tudják ügyeiket intézni – nyilatkozta Rajos István.

Az Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály főosztályvezetője elmondta, egy régi álom vált valóra azzal, hogy nemcsak a Kormányhivatal valamennyi agrárszakterülete, hanem a falugazdász hálózat is könnyedén elérhető vált és együttesen van jelen az ügyfelek számára. Magyarné dr. Knap Diána hozzátette, vállvetve várják az ügyfeleket az újonnan megnyílt irodájukban.

A sajtótájékoztató után Magyarné dr. Knap Diána értékteremtő, és a magyar vidéket érintő értékmegtartó munkájáért elismerő oklevelet vehetett át dr. Kulcsár Lászlótól. Ezt követően az érintett szervek vezetői körbejárták az épületet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.