- hirdetés -

Két fiatal, tehetséges lány hangversenyének adott otthont május 31-én a Művészetek Háza. Seres Adél és Bacsur Zsófi zeneiskolai éveiket zárták le fellépésükkel, klasszikus darabokat és mai dalokat előadva.

Különleges programra gyülekeztek a vendégek május 31-én a délutáni órákban a Művészetek Házában. A Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola két növendéke, Seres Adél és Bacsur Zsófi adott zárókoncertet hozzátartozóiknak, barátaiknak és nem utolsósorban felkészítő tanáraiknak.

Hangversennyel zárta le középiskolai éveit Bacsur Zsófi (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Most érettségizünk mind a ketten, ezért úgy gondoltuk, szeretnénk a zeneiskolában töltött éveinket is lezárni egy közös koncerttel. Mindkettőnk életében már hosszú ideje fontos szerepet foglal el a zene, az évek során konkrét életcéllá vált – árulta el Seres Adél, aki a Táncsics Mihály Gimnáziumban, az iskola diákzenekarában is énekelt négy éven keresztül.

A lányok bemutatásukat és eredményeik ismertetését követően ezúttal vegyes műsort adtak elő, hiszen előadásuk klasszikus darabokat és mai zenéket egyaránt tartalmazott. Segítőikkel és a zongorán közreműködő Pintér-Tóth Judittal közösen Chopin és Moszkovszkij darabjai mellett a Florence and the Machinetől, valamint Taylor Swifttől is adtak elő dalokat, de felcsendült az alig 1-2 hete véget ért Trónok harca sorozat zenéje is. Az ének mellett fuvolán is bemutathatták tudásukat és az elmúlt évek gyakorlásainak eredményeit.

Seres Adél a későbbiekben is zenével szeretne foglalkozni (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Közönségük igazi tapsviharral jutalmazta a produkciókat. Seres Adél és Bacsur Zsófi életében ugyan lezárult egy korszak, de ez egyáltalán nem zárja ki azt, hogy a továbbiakban ne foglalkoznának zenéléssel.
– Még 12 éves koromban mentem el először énektanárhoz, most évekkel később viszont már biztosan tudom, hogy ezzel szeretnék foglalkozni, ezért a Kőbányai Zenei Stúdióban folytatom a tanulmányaimat ének szakon – mesélte Seres Adél.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.