- hirdetés -

A Táncsics gimnázium 12/8 osztálya évekkel ezelőtt csatlakozott egy nemes akcióhoz, melynek keretében a város több pontján gyűjtöttek és gyűjtenek kupakokat. A kupakok árából egy szegedi fejlesztő intézményt támogatnak. A gimnáziumi évek végéhez közeledve azonban átadták a stafétát, a 8/8 osztály folytatja a jótékony gyűjtőakciót.

Ahogy már többször is hírt adtunk róla a Táncsics Mihály gimnázium 12/8 osztályos diákjai teljes odaadással vágtak bele egy kupakgyűjtő akcióba, melynek célja, hogy támogassák a GEMMA Fejlesztő Nevelés-oktatást Végző Iskola, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola működését. Az intézményben fogyatékkal élő gyermekek oktatása, fejlesztése folyik.

Egymás után kerülnek fel a kupakok a furgonra (Fotó: Fehér Béláné)

A táncsicsos diákok segítségével épülhetett meg 2018-ban az speciális játszótér, ahol a sérült gyerekek is önfeledten szórakozhatnak. Ebben a tanévben az érettségire, felvételire készülve átadták ezt a karitatív tevékenységet a 8/8 osztálynak, akik lelkesen fogtak bele a feladatba.

A tanév végének közeledtével 2019. május 28-án elszállították a kupakokat, mellyel ismét iskolai eszközök és sportszerek újulhatnak meg, általa könnyebbé téve a fogyatékkal élő gyermekek mindennapjait – tájékoztatta hírportálunkat Fehér Béláné, a 8/8 osztályfőnöke.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.