- hirdetés -

A Táncsics Mihály Gimnázium évek óta gyűjt kupakokat. A cselekedet mögött nemes a cél, a kupakokból származó összeget a szegedi Gemma fejlesztő iskola kapja.

Újabb gépjárművet töltöttek meg kupakokkal teli zsákokkal a Táncsics Mihály Gimnázium diákjai november 15-én. A 18 zsákot egyenként pakolták be a 12/8 és a 8/8 tanulói.

A kupakokból befolyt pénzt jótékony célra fordítják (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Megtudtuk, hogy egy kilogramm kupak mindössze 70 forintot ér, azonban sok kicsi sokra megy, nagy az adni- tenni akarás iránt érzett vágy. A szegedi Gemma Szociális Szolgáltató Központ és Fejlesztő Iskola számára már két éve gyűjtenek a Táncsicsisták. A jó ügy mellé szegődött orosházi fiatalok segítsége is hozzájárult ahhoz, hogy a Gemma udvarán egy speciális játszótér épülhessen meg. Az összegyűlt kupakokból műanyag ládák készülnek, az ebből befolyt összeget pedig a szegedi iskola kapja meg.

Horváth Szilvia 8/8-as diák elmondta, természetes osztálya, és saját maga számára, hogy ott segítenek, ahol tudnak.

– A Gemma iskola játékokat és képességfejlesztő eszközöket vásárol a befolyt összegből. Azon gyerekek, akik ebbe az iskolába járnak, olyan háttérrel rendelkeznek, hogy ezeket a felszereléseket önerőből nem tudná finanszírozni egy szülő sem. Ez volt az első akciónk, és úgy érzem, erősebbek lettünk – nyilatkozta Szilvia.

Évek óta gyűjtenek kupakokat a Táncsics diákjai (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A 12/8 és a 8/8 diákjai az iskolán kívülre is kiterjesztették a gyűjtési akciót. A város több pontján is dobozokat helyeztek ki a tanulók. Örömmel tapasztalták, hogy az orosháziak is szívesen nyújtanak segítő kezet, ha nemes célról van szó, gyorsan telnek a gyűjtőedények. A diákok kiemelték, megható látni, hogy Orosházán nagyszívű emberek élnek.

A kezdeményezés a /8 tagozaton öröklődik tovább. A jelenleg végzős tagozat átadta a szervezés és gyűjtés feladatkörét a 8/8 osztálynak. Az idei gyűjtésnek köszönhetően már fél millió forinthoz jutott a szegedi intézmény.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.