- hirdetés -

Több mint száz pártdelegált tett esküt május 21-én a Polgármesteri Hivatal nagytermében a közelgő Európai Parlamenti Választások miatt. A választások napján a pártdelegált személyek mellett a képviselőtestület által megválasztott bizottsági tagok is részt vesznek a munka menetében.

37 választókörben adhatják le szavazataikat a választópolgárok a május 26-i Európai Parlamenti Választások során. A múlt héten a képviselőtestület által megválasztott bizottsági tagokkal ismertette a szavazás menetét a város jegyzője, dr. Horváthné dr. Barta Edit, míg május 21-én a pártdelegáltak eskütételén volt a sor.

Az eskü szövegét Bojtor István alpolgármester olvasta fel, amit a szavazóbizottsági tagok elismételtek.
– Fogadom, hogy Magyarországhoz és annak alaptörvényeihez hű leszek, jogszabályait megtartom és másokkal is megtartatom. Orosháza városban az Európai Parlamenti Képviselői Választásán, a szavazatszámláló bizottság tagjaként betöltött tisztségemet a magyar nemzet javára gyakorlom. Isten engem úgy segéljen – hangzott el.

Május 21-én tették le esküjüket a különböző pártok delegáltjai (Fotó: Pirer Kata)

Az ünnepi eskütételt követően a választás napjáról és azzal kapcsolatos teendőkről kaptak tájékoztatást. A bizottságok tagjainak legalább öt fővel kell rendelkezniük, akik közül hármójuknak feltétlen jelen kell lenni a szavazóhelyiségben. Az adott napon a jegyzőkönyvvezető a bizottság elnökével vagy annak helyettesével együtt szállítja ki a szavazóhelyiségbe a szükséges kellékeket, ami ütemterv szerint történik.

A 33-37 körzetek képviselőinek 4:30-kor, a 23-32 körzeteket képviselőknek 4:45-kor, a 12-22-es körzetekből érkezőknek 5 órakor, míg a 1-11 körzetet képviselőknek 5:15-kor kell megjelenniük a szállításhoz. A pártdelegáltakhoz hasonlóan egy héttel korábban a bizottságok többi tagja is megkapta a szükséges eligazítást.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.