- hirdetés -

Fiatal korában ismerkedett meg a kick-boxxal, majd mikor 15 éve Orosházára költözött, megalapította a Contact K.T.H.E. egyesületet. Versenyzői és edzői feladatai mellett a sportág formagyakorlati szakágának vezetője lett Magyarországon. Puravecz Péter elhivatottságát „Orosháza Város Sportjáért” díjjal ismerték el.

– Mindent a kick-boxhoz igazítottam az életem során, a tanulmányaimat, idővel pedig a munkahelyeimet is annak megfelelően választottam meg. 15 éve kerültem Orosházára, itt azonban nem volt egyesület, ezért elhatároztam, hogy én magam alapítok egyet – mesélt a kezdetekről Puravecz Péter.

Kezdetben kisebb létszámmal, kisebb versenyekben gondolkodtak, jelenleg azonban már 40 aktív taggal dolgoznak. A versenyzői és edzői feladatokat viszont egyáltalán nem volt könnyű összeegyeztetni.
– A gyerekek ugye eleve nagyobb figyelmet igényelnek és szerencsére az évek során egyre több korcsoport alakult ki az egyesületen belül. Az edzői feladatok mellett viszont ez azt is jelentette, hogy versenyzőként újabb edzéseket kellett felvennem, hetente több alkalommal – mondta.

Puravecz Péter egész életét a kick-box határozta meg (Fotó: Rosta Tibor)

Ez azonban bőven megtérült, hiszen rengeteg hazai és nemzetközi versenyen állhatott fel a dobogóra, több szabályrendszerben is Európa-bajnoki bronzéremmel is színesítve hosszú és tartalmas pályafutását. Jelenleg a sportág formagyakorlati szakágának vezetője Magyarországon.

– Magyarországon többször is jelen volt már ez a szakág, de elsikkadt, ezen szeretnék változtatni. Ennek érdekében sajátítottam el a katana használatát és mentem el a külföldön, formagyakorlatban élen járó országokba (Csehország, Horvátország, Németország, Olaszország, Görögország és Szlovénia) versenyezni. Rájöttem, hogy nem is áll olyan távol a magyar kick-boxtól ez a versenyforma – mesélte.

Célja a formagyakorlat szakág népszerűsítése (Fotó: vasarhely24.com)

Célja, hogy minél népszerűbbé tegye a formagyakorlatot, tervei között szerepel többek között a szakág országos bajnokságának megrendezése Orosházán. Szorgalmát és eredményeit az idei Településalapítási ünnepségen „Orosháza Város Sportjáért” díjjal ismerték el.

– Nagyon vágytam egy elismerésre, hiszen ez egyfajta visszajelzése, elismerése a 15 éve zajló munkának, amivel próbáljuk egyrészt a sportágat, másrészt a Contact egyesületet is népszerűsíteni – tette hozzá Puravecz Péter.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.