- hirdetés -

Harminc éves lett a Rákóczitelepi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete, vagy ahogyan mindenki ismeri, a telepi nyugdíjas klub. A kerek évfordulót ünnepelték szombaton a rákóczitelepi közösségi házban.

A Kasza Béláné vezette egyesület úgy döntött, nem szűk körben ünneplik meg az évfordulót, hanem meghívják a társ nyugdíjasklubok képviselőit, hisz az öröm is olyan, hogy közösen még jobb megélni. Meghívásukat elfogadta és eljött Rákóczitelepre a Békés-megyei Nyugdíjasok Szövetségének elnöke, Szrnka Pálné, a csanádapácai, a békéssámsoni, a csorvási, a gádorosi, a gerendási, a nagyszénási, a kardoskúti, az orosházi nyugdíjas klubok mellett a határőrség és a fegyveres testületek nyugdíjas klubjainak küldöttsége is.

Kasza Béláné, Nórika köszöntötte a megjelenteket, majd felelevenítette az eltelt harminc év történéseit. Visszatekintése után kedves gesztus következett a vendég klubok részéről.

Az orosházi társ klub képviseletében Huszárik István hozta el a barátság szalagját (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az egyesületnek van egy staféta botja, melyet most ők, később pedig majd mi, leendő nyugdíjasok viszünk tovább. Valamennyi meghívott társ egyesület elhozta, és felkötötte egy- egy kedves mondat, jókívánság kíséretében a stafétabotra a barátság szalagját, melyet a vendéglátók jelképesen, egy-egy üveg finom borral köszöntek meg.

A megható szalagozás után érkezett Dávid Zoltán polgármester ajándéka. A két tehetséges ifjú művész és az általuk hozott operett-csokor nagy sikert aratott. Alig akarták elengedni a két énekest. A műsor után következett a vacsora, utána pedig a két kiváló zenész, Kasza Béla és Hegyi Pál vállalta magára a hangulatfelelős tisztét, a jelenlevők teljes megelégedésére.

A zene, tánc, mulatság majd éjfélig tartott. A remekül sikerült este után reméljük, hogy még sok ilyen szép évforduló megünnepléséről számolhatunk be.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.