- hirdetés -

Viszonylag rég adtunk hírt az egykori autókrossz Európa-bajnok, Kárai Tamásról. Pedig zajlik az élet számára, csak immár a rallykrosszban.

A kiváló orosházi versenyző – csakúgy mint a tavalyi évben – idén is két sorozatban indul. A Magyar Bajnokság mellett megméretteti magát és a technikát a rallykrossz Európa-bajnoki sorozatban is. Bele-belekóstol a világbajnokság küzdelmeibe is, sajnos az idei első ilyen versenyről kellemetlen élményekkel tért haza és a magyar bajnoki futamok sem úgy sikerültek, ahogy szerette volna.

Az új autónál már a dizájn is megváltozik (Fotó: OrosCafé)

– A Szlovákia-ringen és Máriapócson volt eddig futam. Szlovákiában volt egy kisebb műszaki hibánk. Addig az első helyen voltam, de az elődöntő rajtjánál egy elektromos probléma miatt nem tudtam elrajtolni, így nem kerülhettem a döntőbe. Máriapócson nagyon sok dolgot kipróbáltunk, teszt jelleggel fogtuk fel és egy kicsit eltaktikáztam. A döntő előtt leszakadt az ég, de nem állítottuk át esős pályára az autót, csak néhány alap dolgot változtattunk meg. Azt a versenyszituációt próbáltuk modellezni, mi van ha nincs idő átállítani mindent. Így nem sikerült nyerni, második helyen értem célba – idézi fel a futamokat Tamás.

Most minden erővel a május végi első, Silverstonban rendezendő Európa-bajnoki futamra készülnek, fejlesztenek. Épül az új autó, amely nem biztos, hogy elkészül addig, de mindenképp szeretnének egy új motorral indulni, amely – Tomi szerint – elég erős lesz a brit pályán és amellyel szeretne a döntőben versenyezni.

Nagyon erős a mezőny, de ha jól felkészülünk, oda lehet érni az elejébe (Fotó: Kárai Motorsport)

– Az EB. mezőnye roppant erős, de szerintem oda lehet férni az elejébe. Nagyon szeretnék az év végére az első tízbe kerülni. Ha sikerülne az első hat, az pedig nagyon jó eredmény volna. Itt már gyári, vagy gyári-közeli csapatokkal kell felvenni a harcot és mint tudjuk ez rengeteg pénzbe és energiába kerül. Nagyon előre nem szeretek nézni, mindig a következő megoldandó feladatra koncentrálok, ez pedig a kakucsi magyar bajnoki és a május végi silverstoni futam – teszi hozzá.

Tamás állt már Európa-bajnoki futam dobogóján, most már csak a sok munka mellett az kell, hogy a balszerencse is elkerülje és akkor talán ismét ott láthatjuk. A csapat minden esetre keményen dolgozik azért, hogy az ötszáznyolcvan lóerő mindig készen álljon.

Az év hátralevő részében hat magyar bajnoki és hat Európa-bajnoki futamon szurkolhatunk az orosházi kiválóságnak, az OrosCafé pedig igyekszik minél többről beszámolni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.