- hirdetés -

A hétezer kilogrammos kamion kifogott a versenyzők jó részén a szombat délutáni erősember versenyen. Mintegy 250 ember látogatott ki Gádorosra a jótékonysági eseményre.

A sporttal és jótékonysággal nagy tömegek mozgathatók meg – így vélekedik Simondán Vilmos, az I. Jótékonysági Erősember versenyének egyik főszervezője. A gádorosi megmérettetést is ebben a szellemben szervezték, amelynek bevételét a helyi idősek otthonának ajánlották fel.

– Szeretném, ha ez a verseny hagyománnyá válna és a jövőben más-más önkormányzati tulajdonú intézménynek gyűjtenénk minden évben. Sokan érdeklődtek az esemény iránt, ezen a napon mintegy 250 fő megjelenésére számítunk – nyilatkozta a verseny előtt a szervező.

Eközben az ország különböző pontjairól, Békés-, Bács-Kiskun-, Csongrád-, és Jász-Nagykun-Szolnok megyéből érkező tíz versenyző már melegített. Köztük volt egy helyi induló, Szabó Dávid is, aki két hónapja kezdett el foglalkozni a sportággal.

– Januárban mentem le a konditerembe, majd megláttam, hogy nevezőket várnak erre a versenyre. Neveztem, majd elkezdtem a felkészülést.. Úgy éreztem, hogy megy, megtaláltam benne magam. Első versenyem lesz így elsősorban az a célom, hogy végigcsináljam, ha ez sikerül akkor a saját magam győztese vagyok – tette hozzá Dávid.

Simondán Vilmos szerint nem volt könnyű dolga a gádorosi indulónak, mert ugyan amatőr verseny volt, de annak is a csúcsát képviselte. Öt számban, rönknyomás, koffercipelés, lengősúly cipelés, traktorkerék fordítás és a leglátványosabb, kamionhúzásban mérték össze erejüket.

Ahogy a versenyzők egymás után emelték majd nyomták ki a hetven kilós “rönköt” úgy melegedett be a szép számmal kilátogató közönség is. Egyre hangosabban biztatták a több száz kilót megmozgató erős embereket. A kamionhúzásra ez csak tovább fokozódott.

Húsz méter hosszan kellett húzniuk a versenyzőknek a hét tonnás járművet. A csúszós aszfalt és a nem megfelelő cipők miatt sokuknak “csak” néhány méteren keresztül sikerült húzni az óriási súlyt.

– Első alkalommal úgy gondolom elégedettek lehetünk, jól sikerült a rendezvény. Csupa pozitív visszajelzést kaptunk a kilátogatóktól – értékelt a verseny után Simondán Vilmos.

Az eredményekről és az összegyűlt összegről később számolunk be.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.