- hirdetés -

Rendőrök irányították a forgalmat csütörtök délelőtt a Penny Marketnél található kereszteződésben. Nem baleset, csak gyakorlás történt, hiszen hamarosan megmérettetés vár az egyenruhásokra.

A Huba – Rákóczi – Móricz utcai kereszteződésben rendőrök irányították a forgalmat csütörtök délelőtt. Az egyenruhások a karos forgalomirányítást gyakorolták, hiszen a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság kilencedik alkalommal rendezi meg Orosházán a rendőrök szakmai közlekedési versenyét, május 15-én.

(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A versenyzőknek három kategóriában kell helytállniuk. Elsőként egy KRESZ- és szakmai tesztlapot kell kitölteniük, ezt követően az előbb említett kereszteződésben kell majd teljesíteniük a karos forgalomirányító rendőröknek, valamint a piactéren rutinpályán a motoros és autós rendőröknek.

Kis Rozália rendőr főhadnagy, az Orosházi Rendőrkapitányság Baleset-megelőzési előadója elmondta, ma már kihívás a karos forgalomirányítás, hiszen mára a kereszteződésekben kiváltotta a rendőröket a technika.
– Először nagyon bonyolultnak tűnik az irányítás, azonban idővel és tapasztalattal egyszerűvé válhat. Egy évben egyszer irányítunk ilyen módon forgalmat, ennek a kategóriának Békéscsaba vagy Orosháza ad otthont, mivel itt van olyan nagy kereszteződés, ahol ez látványosan kivitelezhető – fogalmazott a rendőr főhadnagy.

Korábbi videós összefoglalónkból kiderül, mit jelentenek a rendőri karjelzések.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.