- hirdetés -

Immár 15. alkalommal rendezték meg Orosházán az Aranymasni találkozót. Közel 400 résztvevő és több mint 200 fellépő érkezett a kulturális rendezvényre.

Reggel kilenc órára megtelt a Petőfi Művelődési Központ színházterme fiatalokkal és idősekkel. Idén is sokan voltak kíváncsiak a műsorra, melyben az akadályozottsággal élő fiatalok szerepeltek. Vendégszereplőként a Kossuth Lajos szakközépiskola diákjai, az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda legkisebbjei, valamint a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium diákjai léptek fel, tavaszváró műsorukkal.

Bogárné Kiss Ildikó az Egységes Szociális Központ igazgatója elmondta, a találkozót idén is a Vadvirág Esély Klub dolgozói szervezték meg.
– Az Aranymasni intézményünk egyik legnagyobb eseménye, egy kulturális program, amelyen különböző produkciókat láthatunk. Nagyon fontos, hogy a Vadvirág Esély Klub fiataljait minél szélesebb körben megismerjék, hiszen a ők is társadalom tagjai, valamint a generációk közötti szakadékot is igyekszünk csökkenteni. Ezért a klub tagjai nemcsak óvodásokkal léptek színpadra, hanem az Egységes Szociális Központ egyik nyugdíjas ellátottja is szerepelt, aki a gyerekeknek egy mesét adott elő – fogalmazott az igazgató.

Az orosházi Vadvirág Esély Klub szakmai koordinátor, Bohus-Krajó Tünde elmondta, három számmal készültek az orosházi résztvevők.
– Több vonalon zajlottak a programok. Az egyik része ez a fesztivál, emellett van egy képzőművészeti kiállításuk is, ahová „Tavasz, kikelet” témakörben érkezhettek a pályaművek, valamint a Vadvirágos fiataloknak egy külön kiállítása is nyílt Kohut Béla képzőművész vezetésével – ismertette az intézményvezető.

Bojtor István alpolgármester köszöntőbeszédében elmondta, mint minden évben, idén is az a rendezvény legfontosabb célja, hogy megadja a bemutatkozás lehetőségét, az akadályozottsággal élőknek.
– Lehetőség arra, hogy a fiatalok a művészet eszközeit használva megmutathassák, mire képesek – mondta az alpolgármester.

A képzőművészeti és kulturális verseny nevezett munkái közül több a helyszínen is látható volt. Az eseményen 12 intézményből, közel kétszáz fellépő mutatta meg magát, Békés és Csongrád Megyéből.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.