- hirdetés -

A HangHordozók – Énekmondók Kárpát-medencei versenyén indult a csanádapácai érintettségű zenekar. Szombat éjfélig szavazással segíthetjük őket a döntőig. A szavazáshoz a link a cikk alján található.

A Járdasziget nevet viselő zenekar tagjai, a csanádapácai Jóbi Annamária és a budapesti Németh Viktor (Wyq Thor).
– Tavaly áprilisban kértem meg Viktort közös munkára, mert feloszlott az előző zenekarom. Ő már régóta készít verszenésítéseket, saját dalokat, feldolgozásokat. Azonos körökben mozogtunk évek óta, ismertük egymást, szívesen jött zenélni velem – mesélt a kezdetekről Jóbi Annamária a zenekar énekese.

A zenekar ezzel a feldolgozással indul a versenyen

Elmondta: eleinte csak versmegzenésítéseket csináltak. Azóta, többek között, játszottak már Jónás Tamás költő estjén, illetve a békéscsabai Bárka folyóirat felkérésére a díjkiosztó gálán, ahol az idei díjazottak, Szabó T. Anna és Grecsó Krisztián verseit játszották.
– Mostanában saját dalokat is írunk. Elmondhatom, hogy egy év alatt igen jó munkakapcsolat alakult ki, igen hasonló gondolkodásmódunk miatt. A stílusunk elég egyéni van például saját blues zenénk is – mondta az énekes.

A pályázatra nem véletlenül bukkantak rá, hiszen régóta követik a Szép versek antológiát, amely idén az Év versei címen jelent meg, valamint a hozzá tartózó HangHordozók pályázatot.
– A jelentkezést követően el kellett készíteni egy videót, amit feltöltöttünk a Magyar Napló pályázati oldalára. A zsűri ezután 10 pályázót kiválasztott a döntőbe, valamint közönség szavazásra bocsátott három további előadót – sorolta Annamária.

Egy kattintással segíthetünk!

A HangHordozók – Énekmondók versenyének zsűrije már elvégezte a feladatát, tíz előadó megzenésített versét juttatta a május 4-i döntőbe. Az esemény helyszíne az A38 rendezvényhajó.

Most rajtunk a sor, hiszen három előadó közül egyet a közönség szavazata juttat tovább. Ezek között szerepel a Járdasziget zenekar is a Kikapcsolom a gépet című feldolgozással.
– Mindenképpen egy fontos állomás lenne a zenekar életében, és a jövőbeli lehetőségeket is nagyban meghatározná, ha felléphetnénk az A38 hajó színpadára – zárta Annamária.

A szavazásra a Magyar Napló oldalán, az alábbi linken van lehetőség, a videók alatt: https://magyarnaplo.hu/blog/2019/04/09/hanghordozok-2019-kozonsegszavazas/

Fontos tudnunk, hogy minden felhasználó csak egyszer szavazhat.
A szavazás 2019. április 13. éjfélig tart.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.