- hirdetés -

Egy csoportfoglalkozásba nyerhettünk betekintést az elmúlt napokban a Diáktanyán. A programsorozatban részt vevő gyermekek tanulást segítő technikákkal ismerkedhetnek meg.

A kezdeményezés a MI-ÉRTÜNK Prevenciós és Segítő Egyesület támogatásával valósul meg.

– A foglalkozásokat két korcsoportban, 6-12 és 13-18 éves korig, a nagy érdeklődésre tekintettel az eredetinél nagyobb csoportlétszámmal valósítjuk meg. A gyerekek részéről igény mutatkozik az ilyen jellegű programokra – emelte ki Magonyné Urbán Zsuzsanna ifjúsági referens, hozzátéve, a programsorozatot ősszel többek között relaxációs tréninggel folytatják.

Oroveczné Egervári Zsuzsanna biológia-egészségtan szakos tanár, szociális munkás elmondta, a foglalkozásra ráhangolódásként a diákokkal átbeszélte az elmúlt hét eseményeit, kitérve az őket érő élményekre. Majd a memóriájukat dolgoztatta meg memóriakártyát segítségül hívva különböző feladatokon keresztül.

Fotó: Kecskeméti Krisztina

– A fiatalok a mindennapos tanulásukat is segítő feladatokban vehetnek részt. A tapasztalatok szerint szükség van erre, többen önállóan nem tudnak kellő hatékonysággal tanulni. Sok módszert sajátítanak el az iskolában tanáraik segítségével, de sok esetben ezek alkalmazása nem gördülékeny. Ebben segítünk nekik és nagy hangsúlyt fektetünk az önbizalom növelésére is – tette hozzá a foglalkozást tartó szakember.

Megírtuk, idén is meghirdette az ország egyik legnagyobb áruházlánca az „Ön választ, mi segítünk” pályázati programot, melynek célja, hogy olyan közösségi kezdeményezéseket támogasson, amelyekkel a helyi közösségek számára értékes törekvések valósulhatnak meg. Az akcióban a vásárlások után járó zsetonokból a második legtöbbet a MI-ÉRTÜNK Prevenciós és Segítő Egyesület kapta. A Diáktanyán tartott programsorozatot a helyezéssel járó pénznyeremény felhasználásával hívták életre.

Fotó: Kecskeméti Krisztina

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.