- hirdetés -

Orosházi sportolók is részesei voltak a már tizenkettedik alkalommal kiírt Balaton Szupermaraton versenyének. A március végi futóesemény mezőnye Siófokról indult útnak.

Városunkat négy futó is képviselte. Szöllősi Ágnes BSI Futónagykövet Fehér Anitával alkotott párt, a március 22-i Öböl Félmaratonon indult. A négynapos megmérettetés második napján a Keszthely-Szigliget útvonalra eső 21,1 km-t teljesítették.

– A 11 órai rajtkor az időjárás csodálatosnak ígérkezett, közel 16 fok volt, sütötte a nap a tarkónkat. A csapat végig a Balaton partján, kerékpárúton haladt. Úgy érzem, hogy a neheze olyan 15-16 km-nél következett – már akinek –, amikor jöttek az első dimbek-dombok. Anitát ez meg sem hatotta, csak száguldott tovább. A szigligeti vár jelentette a célállomást, a táv utolsó szakasza egy komoly emelkedő volt, sokat kivett belőlem. Fehér Anita 2 órán belül ért a célba, én utána 2 óra 4 perces időeredménnyel, amely még így is jobb, mint azt reméltem. Elmondhatom, hogy mivel civil, nem élsportoló emberek vagyunk, mindezt hobbinak tekintjük. Szeretünk futni és jó érzés, amikor szebbnél szebb érmeket akasztanak a nyakunkba, így volt ez most is – fejtette ki Szöllősi Ágnes, hozzátéve, mindketten készülnek elindulni a jövő évi rendezvényen is, még hosszabb távban gondolkodnak.

Megtudtuk, Szöllősi Ágnes májusban egy szegedi futórendezvényt tűzött ki maga elé következő megmérettetésnek, valamint egy újabb felkészülési távot a szeptemberi SPAR Maratonra, ahol élete első 42 kilométerét szeretné szép időeredménnyel teljesíteni. Fehér Anita az április 14-i, budapesti Vivicittá Félmaratonra készül.

Mokcsay Péter a FélBalaton Szupermaratonon indult társával, a szegedi Udvardi Alexszel párban.

– A vállalt távunk két nap alatt 95 km volt. Az első napon Badacsonyból Balatonfüredre futottunk, az aznapi táv 43,6 km-t tett ki, három szakaszra felosztva. Én a középső, 17,3 km-es szakaszt futottam, 1 óra 22 perccel. Másnap viszont 52 km volt a táv, Balatonfüredről Siófokra. Ez szintén három szakasz volt. Az elsőt, 16,2 km-t 1 óra 19 perccel, az utolsót, 15 km-t 1 óra 8 perccel zártam. Sajnos a társam nem készült fel eléggé a versenyre. Számomra jól sikerült, jól tudtam tartalékolni. Az utolsó szakaszomat teljesítettem a leggyorsabban, 4:35 perc/km átlaggal. Az első nap végén kimondottan figyelnem kellett arra, hogy mit viszek be a szervezetembe, és hogy megfelelően tudjak regenerálódni a másnapi, 31,2 km-es távomra – összegzett Mokcsay Péter.

Az orosházi futó tervei szerint jövőre újra rajthoz áll, de addig is készül az olimpiai távú triatlon ob-ra és az Ultrabalatonra. Utóbbin a Balaton körbefutására legfeljebb 17 órát szán ötfős csapata.

Sándor Béla egy négyfős csapat tagjaként vett részt a balatoni versenyen.

– Négyfős csapatban csináltam meg négy nap alatt a teljes távot jelentő 196 km-t, melyből mintegy 70 km-t én futottam. Számunkra a táv teljesítése és a jó hangulat volt a cél. Gyönyörű helyeken futottunk és az egész BSZM-en baráti hangulat vett körül minket. Legjobb eredményemet a 2. napon, a 2 óra 5 perces félmaratoni távon értem el – emlékszik vissza a futó, aki hatalmas élményként élte meg a versenyt. Elhatározta, jövőre visszatér, és egy barátjával lefutja a teljes távot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.