- hirdetés -

A Kodolányi János Egyetemen a tematikus hetek programjára meghívott vendégek az intézmény oktatótevékenységéhez kapcsolódó témákban adnak elő, így a hallgatók az életből merített példákkal és tapasztalatokkal egészíthetik ki ismereteiket.

A tematikus hetek lényege az oktatással telő hétköznapok még színesebbé tétele. Dr. Malatyinszki Szilárd, az egyetem központi székhely igazgatója elmondta, az április 8-11. között futó programsor egy nemzetközi hét, az április 29-30. közötti program a vállalkozásokról szól majd.

– Fontosnak tartjuk a Kodolányi János Egyetemen, hogy a kötelező tantárgyak ismeretanyagai mellett további életszerű tartalmat is a hallgatóink érdeklődési körébe vonjuk. A tematikus heteken szolgáltatásokkal, cégekkel, vállalkozásokkal ismerkedhetnek meg első kézből a meghívott vendégek által. Az így átadott ismereteket a hétköznapok során is hasznosíthatják fiataljaink – tette hozzá Dr. Malatyinszki Szilárd.

Fotó: Kecskeméti Krisztina

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szakemberei az adótudatosság témakörében tartottak interaktív előadást. Hégely Sándor, a Csabai Kolbászfesztivál fesztiváligazgatója elmondta, a Kodolányi János Egyetemen turizmus-vendéglátást tanulók tanulmányaik befejezése után, a szakmában elhelyezkedve többek között a fesztiválszervezők munkáját is segíthetik, egy rendezvény életre hívásában a területen dolgozó valamennyi kollégára partnerként tekint. A 23. Csabai Kolbászfesztivál előkészületi munkálatait már megkezdték, a napokban az is eldől, idén októberben már új helyszín adhat-e otthont a nagyszabású nemzetközi rendezvénynek.

A Csabai Kolbászfesztivál a szórakoztatás mellett elsősorban a hagyományőrzésről szól. Sok fiatal szerethette meg és sajátíthatta el a kolbászkészítés tudnivalóit a gyakorlatban. A helyi kolbászklub is tevékenyen részt vesz az ismeretterjesztésben és a hagyományápolásban. A programunk a „csabaiság”, a békéscsabai identitás erősítésére is szolgál – hangsúlyozta Hégely Sándor.

Fotó: Kecskeméti Krisztina

Pangert Evelin HÖK-elnök elmondta, a meghívott vendégek az egyetemen elsajátítható tudást egészítik ki érdekes, saját tapasztalataikból merített információkkal.

– A tematikus hetek programsorának összeállításakor törekedtünk arra, hogy a tananyaghoz kapcsolódó témakörökben hívjunk meg szakembereket, akik tapasztalataikat megosztva hozzájárulnak a korábban, a tanítási órákon elsajátított ismereteink kiszélesítéséhez – emelte ki.

A hétfői nap vendége volt továbbá Lupták Zoltán attasé, aki a protokolláris rendezvények, nemzetközi előadások lebonyolításának főbb tudnivalóit részletezte, továbbá ismét megrendezték a Kodolányiban népszerű csocsóbajnokságot is. A hét hátralévő részében íráselemzésről, a nyugati kultúra sajátosságairól, HR-es tevékenységről és nemzetközi borokról is lesz szó. Április 29-30. között pénzügy és személyiségfejlesztés szerepel a témák között, továbbá a katasztrófavédelem szakembere tart ismeretterjesztő előadást.

Fotó: Kecskeméti Krisztina

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.