- hirdetés -

Az Egységes Szociális Központ részintézményeként működő Kisharang Bölcsődében áprilisban várják az újonnan beiratkozó gyermekeket és szüleiket.

A Zöldfa utcai bölcsődében április 24-25-én 9 és 10.30 óra között tartják a beiratkozást. Felvételi szándék esetén szükséges a gyermek és az édesanya TAJ és lakcímkártyája és a személyi igazolvány. Az érdeklődő családok a beiratkozáskor kapnak felvételi kérelmet és a szülők munkáltatói igazolásához szükséges nyomtatványt.

– Jelenleg 76 kisgyermek ellátását biztosítjuk a bölcsődében, teljes férőhelyi kihasználtság mellett. Több kisgyermek várja a bekerülés lehetőségét a nyár folyamán. Nagyon várjuk az új bölcsőde megnyitását, mert csak így tudjuk a felmerülő igényeket kielégíteni. A gyermekeket 5 hónapos kortól vehetjük fel. Előreláthatólag mindkét bölcsődét fel tudjuk majd tölteni, közel 40 család érdeklődött már a szeptemberi felvételről – mondta el Dénes-Földesi Mónika bölcsődevezető.

A beszoktatás ideje minimum két hetet ölel fel. Igény szerint növelik napi szinten a bölcsődében eltöltött időt annak érdekében, hogy a kisgyerekek ne csak megszokják, meg is szeressék az intézményt és az ott dolgozó kollégákat.

Mint azt korábban megírtuk, Orosházán jelenleg is folyik a munka több önkormányzati óvoda épületénél. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 250 millió forint állt rendelkezésre a Lehel és Könd utcai önkormányzati óvodák korszerűsítésére. A gyermekes családok bölcsődei létszámbővítési igényeit szem előtt tartva a Könd utcai intézmény – a belső terek átrendezésével – 24 bölcsődei férőhellyel bővül.

A kormany.hu-n olvasható, a közelmúltban közel 10,5 milliárd forintos keretösszeggel jelentek meg bölcsődei férőhelyek kialakítását és bővítését célzó további pályázati felhívások a TOP keretében. A kormány célja ezen fejlesztésekkel, hogy a lehető legjobb körülményeket teremtsék meg a gyermekek számára, emellett javítsák a gyermekvállalás feltételeit.

Fotó: Kecskeméti Krisztina

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.