- hirdetés -

Szakági vezető tartott módszertani edzéseket orosházi és régióbeli sportolók számára.

A Contact K.T.H.E. szervezésében tartott két megye négy egyesülete szakmai napot, közös edzést a Táncsics gimnázium tornatermében március 30-án. Puravecz Péter, a Contact K.T.H.E. III. danos, Eb-bronzérmes vezetőedzője elmondta, hogy e napon a helyi Contact egyesület orosházi és mindszenti versenyzői mellett a kondorosi, a füzesgyarmati kick-boxosok, valamint a battonyai Barátság SE taekwondósai vettek részt. A nap folyamán délelőtt is és délután is edzettek a régió sportolói, közel negyvenen.

A módszertani edzéseket a Magyar Kick-box Szakszövetség light-contact és kick-light szakág szövetségi kapitányának, Dancsó Zoltánnak néhány hónapja kinevezett hivatalos segítője, az egykori válogatott sportoló, Olasz Attila tartotta. A szakági vezető egyik legfontosabb feladata a light-contact és a kick-light szakággal foglalkozó klubokkal szoros együttműködés kialakítása, illetve a szakmai munkájuk támogatása és koordinálása.

Olasz Attila szakági vezető optimistán foglalta össze orosházi tapasztalatait.

– Pozitív tapasztalataim vannak Orosházán, hiszen Puravecz Péterék nagyon jó munkát végeznek. Rengeteg ifjú, lelkes és szorgalmas versenyzővel találkoztam a nap folyamán. Bízom benne, hogy a fiatalok által előrébb tudjuk vinni a sportágat, ők lehetnek a jövő reménységei – nyilatkozta a délutáni edzés rövid pihenőjében Olasz Attila.

A szakember elmondta még, hogy olyan irányvonalat szeretne mutatni, amit a nemzetközi trend megkövetel. Elsősorban a gyors alapmozgásokra és az abból végrehajtott rúgástechnikákra és ütésekre fektetik a hangsúlyt. Hozzátette, a kick-box az olimpia „előszobájában” áll, de nem lehet tudni, a cél elérése években kifejezve mit jelent.

A Contact K.T.H.E. sportolói kemény edzésekkel készülnek a május 4-i nádudvari országos bajnokságra, majd a május végi budapesti nemzetközi versenyre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.