- hirdetés -

Szaktárgyi könnyűzenei versennyel folytatódott március 29-én a Művészetek Házában az idei Tavaszi Művészeti Fesztivál programsorozata. A fiatal zenészek ezúttal komolyzene helyett ismert filmek zenéit vagy napjainkban népszerű slágerek hangszeres változatait is eljátszották.

A XIX. Tavaszi Művészeti Fesztivál hatodik programjára gyülekeztek március 29-én, a Művészetek Házában a fellépők, tanáraik és családtagjaik. A Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, Kardosné Bánhidi Éva elmondta, szerették volna Orosháza és a környék fiatal zenésznövendékeinek a komolyzene mellett egy könnyűzenei versenyen is megteremteni a lehetőséget.

Nagy Boldizsár Elvis Presley zenéjét dolgozta fel furulyán (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Harmadik alkalommal rendezünk hasonló versenyt, évente váltakozik a csellisták találkozójával. Az idén szerencsére szép létszámmal érkeztek a versenyzők, Orosháza mellett Békésről, Békéscsabáról, Gyuláról, Szarvasról és Vésztőről érkeztek fiatal zenészek – mondta az igazgató, aki köszöntő beszédében örömteli, felszabadult zenélést kívánt nekik, a közönségnek pedig kellemes kikapcsolódást.

A rendezvényt Orosháza alpolgármestere, Bojtor István nyitotta meg, aki örömét fejezte ki, amiért Orosháza egy ilyen rangos megmérettetésnek adhat otthont.
– Ugyan a komolyzenéhez képest most egy kicsit könnyedebb műfajról beszélünk, ami talán egy kicsit közelebb is áll a versenyzők szívéhez, mégis komoly felkészültséget és koncerttudást igényel. Komoly verseny, egyben komoly kihívás mindenkinek, amihez nagyon sok sikert kívánok! – mondta beszédében az alpolgármester.

Nagy Nóra Charlie Könnyű álmot hozzon az éj című dalát választotta (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A versenyen egyénileg 40-nél is többen léptek fel, majd négy kamaracsoport előadásával zárult a rendezvény. Rendkívül változatos előadások születtek, ahol a nézők olyan ismert filmekben hallott dallamokra kaphatták fel a fejüket, mint a Harry Potter, a Keresztapa, a Karib-tenger kalózai vagy a Mulan, de elhangzott többek közt a Quimby ismert slágerének, a Most múlik pontosan–nak a furulyán játszott verziója is. Kedvelt feldolgozási témának számított emellett Elvis Presley vagy Charlie zenéje is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.