- hirdetés -

Új légkondicionáló készüléket adtak át az Orosházi Kórházban, március huszonötödikén. A berendezés, amely a szemészeti osztályon látja majd el feladatát, az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. ajándéka.

Az időjárás-változások és az egyre melegebb nyári időjárás az Orosházi Kórházban is érezhető. Azért, hogy megkönnyítse a dolgozók munkáját és a betegek gyógyulását, az önkormányzat és a Városüzemeltetés vezetői úgy gondolták, szeretnének segítséget nyújtani.

Az új klíma a műtőben látja el feladatát (Balról-jobbra: Dr. Duray Gergő, dr. Gyenes Ágnes, Dávid Zoltán, Benkő Ferenc) Fotó: Rosta Tibor

dr. Gyenes Ágota az Orosházi Kórház szemész főorvosa elmondta, huszonhárom évvel ezelőtt szereltek fel egy klíma berendezést az osztályra, amely pár évvel ezelőtt tönkrement, így akár 28 Celsius fokos melegben végezték el a mikrosebészeti beavatkozásiakat.

– Nagy öröm számunkra, hogy a városvezetés segítségével a műtőben elhelyezett, meghibásodott klímaberendezésünket a szemészeten ki tudtuk cserélni. Immáron a nyári melegben is kellemes hőmérsékletű műtőben tudjuk majd elvégezni a szürke hályog ellenes műtéteket – tájékoztatott a főorvos.

– A kórháznak szüksége van a segítségre és ezalatt nemcsak a pénzbeli adományokra, hanem az eszközökre is gondolok, amelyeket a szakemberek hasznosítani tudnak mindennapi munkájuk során. A régi klíma helyét, új vette át ma a szemészeti műtőben azért, hogy – remélhetőleg sokáig, – jó szolgálatot teljesítsen – tájékoztatott Dávid Zoltán polgármester.

Az önkormányzat segítségével vásárolták meg azt a modern készüléket is, amellyel a műlencse beültetést végzik (Fotó: Rosta Tibor)

Benkő Ferenc az Orosházi Városüzemeltetési és Szoláltató Zrt. vezérigazgatója elmondta, az elmúlt években indították el azt a folyamatot, amelynek során az Orosházi Kórház alapítványát támogatják, hogy új klímákat tudjanak felszerelni az intézményben. Tavaly már két klímát tudtak beszerelni ennek az akciónak keretében.

– Büszke vagyok és nagyon örülök annak, hogy nemcsak a városüzem és az önkormányzat, hanem a helyi vállalkozók is szívükön viselik az Orosházi Kórház sorsát, hiszen nekik köszönhetően is sikerült már klímaberendezést helyezni a kórházi osztályokra – tudtuk meg Benkő Ferenctől.

Zárásként úgy fogalmazott: reméli ezzel a közösségi munkával példát mutatnak és hagyományt teremtenek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.