- hirdetés -

Hazánkban az országos eseménysorozatot 2008 óta rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával, számtalan nagyváros, település, közösség részvételével. A Randevú egy életen át jelmondatú felhíváshoz kapcsolódva Orosházán március 12-24. között szerveztek programokat.

A Házasság hetét városunkban a református, katolikus és evangélikus felekezet közösen hívta életre. Március 12-én, az evangélikus templom Győry-termében játékos ismerkedést tartottak, egy nappal később a református gyülekezeti házban egy családi filmet vetítettek le, március 22-én ugyanitt kávéházi beszélgetésre invitálták az érdeklődőket.

– Az idei évben rendhagyó módon állítottuk össze a Házasság hete programsorát, ezúttal két hétre elosztva, négy alkalmon tudtak részt venni a párok. A házasság a társadalmunk alapja. Nemzetünk megmaradásának egyik feltétele, hogy minél többen házasságban éljenek, gyermekeket vállaljanak és szeretetben neveljék fel őket – mondta el Szalkay Róbert református lelkész.

A református gyülekezeti házban tartott pénteki program résztvevői párkapcsolati, egyben önismereti teszt alapján kaphattak képet
„vérmérsékletükről”.

Fotó: Rosta Tibor

Az orosházi programsorozat március 24-én, vasárnap a katolikus templomban ér véget áldással, sorsolással és a Házasság hete program értékelésével.

Az országos kezdeményezés honlapján olvasható, a Házasság hete kiírása olyan széles körű összefogásra törekszik, mely gyakorlati példamutatással, tudományos kutatások eredményeivel, bibliai és erkölcsi érvekkel támasztja alá a házasság örökkévaló értékét. Bátorít minden olyan helyi kezdeményezést, amely hidat épít az adott közösség környezetében élő házaspárok és családok felé, segíti életüket, boldogulásukat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.