- hirdetés -

Egy esküvő megszervezésének, a házasságkötésnek ma már szinte csak a képzelet szabhat határt. Rengetegen gondolkodnak valami különlegesben, így a polgármesteri hivatal házasságkötő terméhez érkező párok is több lehetőség közül választhatnak. A házasság hete kapcsán Bálint Krisztina anyakönyvvezetőt kérdeztük, mennyien házasodtak Orosházán a tavalyi évben.

Gyertyagyújtás, homokszórás, lakatösszezárás. Apró dolgok ugyan, de nagyban emelhetik a szertartás fényét. Orosháza Polgármesteri Hivatala pedig biztosítja ezeket a lehetőségeket, amennyiben valaki az ott található házasságkötő termet választja arra, hogy örökre összekösse életét párjával. Bálint Krisztina anyakönyvvezetőt a házasság hete kapcsán kérdeztük, hogyan alakultak a számok a városban 2023-ban.

– 2023-ban Orosházán összesen 180 esküvő volt, ebből hétköznap munkaidőben, irodai kéttanús esküvő: 64, hétköznap munkaidőben: 32, szombaton a kisteremben: 19, szombaton a házasságkötő teremben: 50, míg szombaton és külső helyszínen 15 szertartást vezettünk le – mondta az anyakönyvvezető. – A házasságot megkötni egyébként leghamarabb a szándék bejelentése utáni 31. napon lehet. Ehhez a pár mindkét tagjának igazolnia kell személyazonosságát, állampolgárságát és családi állapotát. Valamint két tanúra is szükségük lesz – ismertette Bálint Krisztina.

Habár az országban és a vármegyében is csökkent az esküvők száma, Orosházán szinte ugyanannyi pár döntött úgy, hogy összeköti az életét 2023-ban, mint 2022-ben. Idén pedig már 55 pár jelezte házassági szándékát a polgármesteri hivatal felé.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.