- hirdetés -

Kísérleteztek, dokumentálták, majd be is mutatták eredményeiket az országos megmérettetésen a Vörösmarty iskola diákjai. A Frankó Noémi, Dupsi Dániel és Szikora Zsombor alkotta „Gombi csapat” második helyezést ért el a kecskeméti regionális döntőben.

A FIT Kaland Országos Tehetségverseny kiírásán vett rész a Vörösmarty iskola több csapata. Az országos tanulmányi csapatverseny rendhagyó módon a teljes Kárpát-medencei negyedikes általános iskolás korosztályt szólította meg.

A verseny első fordulójában egy online elérhető projektfeladatot készítettek el a csapatok, melynek dokumentációját feltöltötték az előre megadott felületre. A FIT Program feladatai öt képzési területéhez kapcsolódtak: robotika, természettudományos kísérletek, egészségügyi alapismeretek, pénzügyi- és környezeti tudatosság. A kiírásra több mint 150 csapat adta le a nevezését.

– Karácsony előtt elindult a lázas munka és egész januárban dolgoztak a diákok. Segítettek a szülők, barátok, tanárok. Igazi összefogást igényelt, hogy határidőre minden feladatot megoldjunk, a megoldásokat feltöltsük a kijelölt helyre. Készültek videók, fényképek is a munka dokumentálására – osztotta meg lapunkkal Csányi Judit általános igazgatóhelyettes. A kecskeméti régióban 28 csapat indult, a regionális döntőbe 7-8 csapat juthatott be.

A Gombi csapat kísérletezés közben

Az első fordulót követően a kecskeméti regionális körben a „Gombi csapat” újfent kiemelkedően teljesített. Kecskeméten az első forduló során végzett munkáról egy háromperces prezentációban számoltak be a tanulók. Végül nagy küzdelem után az orosházi különítmény a regionális forduló második legjobbja lett.

A „Gombi csapat” tagjai: Frankó Noémi, Dupsi Dániel és Szikora Zsombor. Felkészítőik: Csányi Judit és Kacsala Gyöngyi pedagógusok voltak. A diákok az ajándékok mellett életre szóló élménnyel gazdagodtak. A verseny feladatai során értékes tapasztalatokra tettek szert.

A Vörösmarty iskolából a FIT Kaland programjában szintén vállalta a megmérettetést Balla Kristóf, Ambrus Bence, Stübe Hédi, Molnár Andor, Cuc Dorina, Laurovics Anita, Arany Kristóf, Arany Viktor és Marti Botond. A fővárosi döntőre a regionális forduló bajnokai jutottak tovább.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.