- hirdetés -

Rendhagyó tájékoztatókra gyűltek össze az intézmény ebédlőjében a GYSZC Kossuth Lajos Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium diákjai. Először a Magyar Honvédség katonái tartottak nekik előadást, majd egy Pénz7 keretében tartott előadáson vettek részt.

A Magyar Honvédséggel kapcsolatos munkavállalási lehetőségekről tartott tájékoztatót a Kossuth iskola diákjainak a szervezet képviseletében Susánszky Attila főtörzsőrmester és Aleksza Mihály közkatona. Az iskola ebédlőjében egy előadás keretében adtak betekintést a tanulóknak a honvédség életébe és feladataiba.

A Magyar Honvédség, mint az az előadás anyagából megtudták a tanulók, öt másik egyenruhás szervezettel, a rendőrséggel, a katasztrófavédelemmel, a büntetés-végrehajtással, a Terrorelhárító Központtal és a polgárőrséggel együtt a Belügyminisztérium felügyelete alá tartozik. Kiderült, hogy akik már elmúltak 18 évesek, hadiállapot esetén besorozhatóak. Ez a szabályok szerint 12 hónapig tarthat. A Magyar Honvédséghez a jelentkezés jelenleg önkéntes alapon működik, a sorkatonai szolgálat 2004-es megszüntetése óta. Az előadáson a diákok megismerkedhettek emellett a honvédségen belüli harcoló és támogató alakulatok feladataival is.

A Magyar Honvédségtől érkeztek előadók az iskolába (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A tájékoztatóknak azonban itt még nem volt vége, a Pénz7 keretében ugyanis a Magyar Pénzügyi-Gazdasági Ellenőrök Egyesületétől a Társadalombiztosítási Ellenőrzési Szakosztály munkatársai is tartottak a Kossuth diákjainak egy előadást, melynek témája a társadalombiztosítás volt.

Széleskörű tájékoztatást nyújtottak arról, hogy ez a témakör hogyan érinti a vállalkozókat, a munkavállalókat és az alkalmi munkavállalókat. A végzős diákok (mint leendő munkavállalók) nagy érdeklődéssel hallgatták az előadást és a végén kérdéseiket is feltehették.

A második előadás a Pénz7 keretében valósult meg (Fotó: iskola)

– Hasznos és elengedhetetlen, hogy az átfogó gyakorlati ismeretek mellett alapvető pénzügyi és munkavállalói ismeretekkel legyenek ellátva a diákok annak érdekében, hogy az érettségi vagy szakma megszerzése után felkészülten lépjenek a munka világába. Az intézmény kiemelten fontosnak tartja ezen átmenet támogatását, megkönnyítését – nyilatkozta Kissné Lenkei Diána, az iskola igazgatóhelyettese.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.