- hirdetés -

Szereti a nyugalmat, amit Orosházán tapasztal a fővárosi pörgős élet után Vörös Bettina. Három éve játszik a másodosztályú együttesben, szerinte ebben az évben alakult ki a legjobb közösség. 

Tina kézilabda-karrierje szülővárosához, az Esztergomhoz közeli Dorogon kezdődött. Az általános iskolában, ahová járt mint mondta a sport jelentős volt. Elmesélte főleg atletizált, jó kislabda dobónak számított így figyelt fel rá a testnevelő tanár, aki egyben kézilabda edző is volt.

-Kilenc éves koromban mentem le az első kézilabda edzésre. Először azt gondoltam, hogy röplabdázni hívtak. A bemelegítés közben jöttem rá, hogy nincsenek hálók és kézilabdázunk. Nagyon megtetszett, azóta is a pályán vagyok, immár 18 éve – emlékezett vissza magán is nevetve a 26 éves sportoló.

Fotó: Rosta Tibor

A középiskolát már Budapesten folytatta, a Szent István SE csapatába igazolt Dorogról. Néhány év alatt a Budapest bajnokságból egészen az NB I/B-ig meneteltek. Tehetségének köszönhetően 19 évesen NB I-es lehetőséget is kapott. Debrecenben három évet töltött, ami után ismét visszatért a Szent Istvánhoz, majd 2016-ban igazolt az OXXO Energy Orosházi NKC együtteséhez.

-Mielőtt idejöttem nem tudtam semmit a városról, de változásra volt szükségem. Elegem volt Budapestből, nyugodtabb környezetre vágytam. Hamar kiderült, hogy nagyon is élhető Orosháza. Mindent megtalálok, amire szükségem van, ha valami mégsincs akkor Szeged közel van. Nem bántam meg a döntésemet, szeretek itt élni és kézilabdázni – fogalmazott Tina.

Vörös Bettina (7) 54 góllal vezeti a csapat házi góllövő listáját (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Három év alatt a csapat egyik húzóemberévé vált, még úgy is, hogy 2016-ban komoly térdsérülést szenvedett és egy évet kihagyott. Ebben a szezonban az együttes gólfelelőse a maga 54 góljával, a legutóbbi Szent István SE ellen nyolc találattal ő volt a legeredményesebb orosházi.

-Hiába vagyunk kilencedikek a tabellán és nem jönnek úgy a sikerek ebben a szezonban, nagyon jó a közösséget alkotunk, talán idén a legjobb. Ez nekem nagyon fontos, hiszen így könnyebb a játék. Új edzővel kezdtük a félévet, ami új szemléletet is jelent. A szezon hátralevő része erről szól, hogy ezt tanuljuk. Sajnos az első két forduló nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de hiszem, jó úton haladunk. Bízom benne, hogy eredményesebbek leszünk – teszi hozzá a játékos.

Fotó: Kecskeméti Krisztina

A labda mellett cselló és ecset

Beszélgetésünk során kiderült: édesanyja, fiatal korában a zene irányába terelgette. A kézilabda mellett csellózni is tanult, de már legalább tíz éve nem volt a kezében a vonós hangszer.

A művészi véna hobbijaiban is megfigyelhető, szabadidejében leginkább festeni és olvasni szeret. Elmesélte, többek között lakbrendezőnek is tanult, de a műkörmös szakma is tetszik neki. Még nem tudja eldönteni, hogy mi lesz a karrierje végén, hiszen rengeteg dolog érdekli.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.