- hirdetés -

Jól küzdött a másodosztályú női kézilabda csapat a listavezető Szen István SE ellen. A döntő helyzetekben rossz döntéseket hoztak az orosháziak így nagy különbségű vereséget szenvedtek.

OXXO Energy Orosházi NKC – Szent István SE-OTP Bank 21-30 (11-15)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 150 néző.
Vezette: Kovács Gergő, Papp Béla András.
Orosháza:
Nagy – Antal 2, VÖRÖS 8 (2), Dancsó, KAMUTI 3, HATALA 2, Révész 1. Cserék: Molnár (kapus), Szöllősi, Tóth S., Mikula, NEMES 3, Bíró 2. Vezetőedző: Vágó Attila.
SZISE:
GERCSÓ 2 – Ujvári, Smid 2, Aron 2, TOBAK 3, SCHNEIDER 8 (4), HORVÁTH 5. Cserék: Mátéfi (kapus), Balog 2, Szerző 1, Scheffer 2, Vajda 2, Kuti 1 . Vezetőedző: Győrfi János.
Kiállítások: 8 perc, illetve 6 perc. Hétméteresek: 4/2, illetve 7/5.

Remekül kezdte a találkozót az OXXO Energy Orosházi NKC, ahogy a 3-1-es vezetés is mutatta, majd a kilencedik percben is még 4-3-as hazai előnyt jegyezhettünk. Ekkor egy nagy holtpont következett, amit a jó erőkből álló vendégek rögtön kihasználtak, gyors ellentámadásaikkal és Schneider átlövés góljaival megfordították az állást. A 20. percben már 4-10 állt az eredményjelzőn. Az ONKC trénere, Vágó Attila kétszer is időt kért ebben az időszakban, hogy megállítsa a vendég lendületet. A félidő végéig négy gólra zárkózott az Orosháza.

A második félidő elején leginkább a vendégek akarata érvényesült. A 38. percben már nyolcgólos fórt birtokoltak a fővárosiak. A hazai mester ekkor felhasználta a harmadik időkérését is, ami után Vörös Bettináék feltámadtak. Feljavult a védekezés és a kapusteljesítmény, amiből gyors gólokat szerezve folyamatosan olvadt a hátrány. A 46. percben az egygólos különbségért támadtunk, de megremegtek a kezek, amit a rutinos SZISE azonnal kihasznált. A végére újra nagy különbség alakult ki, megérdemelten győzött az éllovas Szent István SE 30-21-re, de a meccsen látottak alapján nincs ekkora különbség a két együttes között.

Vágó Attila: A hozzáállással és a küzdéssel nem volt baj, de sorsdöntő helyzetekben rosszul döntöttek a lányok. Ebben mindenképpen javulnunk kell a jobb eredmények eléréshez.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.