- hirdetés -

Vasárnap délután rendezték Moszkvában a karatés világ által nagy érdeklődéssel kísért Európa vs. Oroszország profi kyokushin karate összecsapást. Az Európa válogatottban szerepelt az orosházi kiválóság, sensei Zsiga Zsolt.

Zsolt és edző édesapja, shihan Zsiga Zsolt pénteken érkeztek meg az orosz fővárosba. Szombaton a szokásos mérlegelés és sajtótájékoztató után egy kis mozgást is beiktattak a programba.

– Nagyon jól sikerült felkészülés után utaztunk Moszkvába – mondja a mester. Erősek voltunk, dinamikusak voltunk, betegség, sérülés sem hátráltatott. Ami régebben egyszer-egyszer gondot okozott, hogy mentálisan nem volt minden a helyén, most az is stimmelt. Mindezek ellenére izgatottan vártuk az összecsapást, hisz nem akárki volt az ellenfél – teszi hozzá.

Zsolt ellenfele Sergei Plekhanov, orosz világbajnok, – ami a szakmában talán a legértékesebb – súlycsoport nélküli világbajnoki döntős. Nagyon erős, nagyon felkészült és rendkívül rutinos versenyző.

A fő meccs két riválisa, Sergei Plekhanov és Zsiga Zsolt

Európai szempontból két elvesztett férfi összecsapás és egy megnyert női mérkőzés után következett a főmérkőzés Sergei Plekhanov és Zsiga Zsolt meccse. Ekkor már látszott, hogy bizony lejt egy kissé a hazai pálya.

A főmérkőzés első menete kiegyensúlyozott küzdelmet hozott. A másodikban tisztán a magyar fiú volt a jobb. Több fejrúgása is betalált, de földre küldeni nem sikerült az oroszt. A harmadikban volt némi hazai fölény. A bírók által kihirdetett Plekhanov győzelem inkább szólt a hazai pályának és az orosz versenyző nevének.

https://www.facebook.com/zsolt.zsiga.90/videos/2104246726289307/

Sensei Zsiga Zsolt, és edző édesapja a mérkőzés után nyilatkozott: – Minden percét élveztem a küzdelemnek. Ez egy új, magasabb szint volt, amelyhez fel kellett nőni, de úgy érzem sikerült. Oroszországban, orosz bírók előtt, orosz világbajnokkal küzdöttem és azt hiszem mindketten büszkék lehetünk a három menetben bemutatottakra, még akkor is, ha nem engem hoztak ki győztesnek. Sajnos a fejrúgásokkal sem sikerült leküldeni, ami kellett volna a győzelemhez – foglalta össze a versenyző.

– Zsolti mindent megtett, nagyon szépen, jól és okosan küzdött. Picit, ha még pontosabb, talán meg lehetett volna fogni az oroszt. Sok üzenetet kaptunk a meccs után. Japánból, Amerikából, Angliából, melyben gratulálnak a bemutatott rendkívül magas szintű küzdelemhez. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy ilyen nagynevű ellenféllel küzdhettünk és az orosz szaksajtó méltatása jó ajánló levél a későbbiekre. Emelt fővel jöhettünk haza – summázta véleményét shihan Zsiga Zsolt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.