- hirdetés -

Színültig megtelt az Eötvös iskola sportcsarnoka február 24-én, ahol a Per Vias Naturales Egyesület második alkalommal rendezte meg sport- és egészségnapját. Az egész napos programok és lehetőségek mellett többek közt Németh-Csiki Rebeka és Rubint Réka tartott edzést az érdeklődőknek.

A sportolásra és az aktív kikapcsolódásra igyekszik felhívni a figyelmet egészségmegőrző és prevenciós rendezvényeivel a három éve alakult Per Vias Naturales Egyesület. A csapat ezúttal az Eötvös iskola sportcsarnokába szervezte meg következő rendezvényét, a második alkalommal megrendezett sport- és egészségnapját. Különböző egészségfelmérők, vérnyomásmérővel ellátott standok, különböző tanácsadások és dietetikusok által javasolt élelmiszerekből álló kóstolóval várták vendégeiket.

– Szerencsére tavaly sikeresnek bizonyult a kezdeményezésünk, sokan eljöttek, ezért úgy határoztunk a csapattal, hogy idén a Táncsics Gimnázium tornaterméből az Eötvös iskolába telepítjük át a rendezvényt. Örülünk, hogy a rendezvény vendégei aktívan képzelik el a vasárnapjukat – mondta a Per Vias Naturales elnöke, Nagy Gergő.

Különböző korosztályok képviselői tornáztak (Fotó: Rosta Tibor)

Az állandó programok mellett sportolási, mozgási lehetőségek várták a vendégeket, először Bodorik Alma vezetésével zumbára, majd Németh-Csiki Rebeka vezetésével aerobikedzésre is alkalma nyílt az egyre nagyobb számban érkező vendégeknek.
– Nagyon szeretem az ilyen alkalmakat, hiszen lehetőségünk nyílik, hogy ne csak 10-20, hanem akár 100-nál is több ember napját szebbé tegyük, elindítva őket a mozgásszeretet útján – tette hozzá Németh-Csiki Rebeka.

A rendezvény a tavalyi kezdeményezéshez hasonlóan ezúttal is jótékony célból jött létre, teljes bevételét az Orosházi Kórházért Alapítvány részére ajánlották fel a szervezők. Ezúttal 588 ezer forint gyűlt össze. Az adományról szóló csekket dr. Duray Gergő, az Orosházi Kórház főigazgatója személyesen vette át és köszönte meg az intézmény nevében, hozzátéve, hogy mind a kórház, mind az alapítvány elkötelezett az egészséges életmód iránt. Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere is köszöntötte az egybegyűlteket. Kiemelte, a mai egy nagyon jó lehetőség arra, hogy egy kellemes napot eltöltsenek, és jól érezzék magukat.

Rubint Réka is tartott edzést (Fotó: Rosta Tibor)

A rendezvénynek ugyanis még korántsem volt vége, az adomány átadása után az egészségnap tán legjobban várt fellépője Rubint Réka következett és tartott egy kemény, de emlékezetes edzést közönségének. Az országosan ismert aerobik-oktató már nem először járt Orosházán, de elmondása szerint, mindig szívesen érkezik. Mint minden nagyobb csoportos foglalkozása után a látványos edzést követően ezúttal is megosztotta néhány gondolatát a hallgatósággal, melynek témája a sportszeretet és maga az élet voltak.

– Úgy vélem, a mozgás szeretete egyben a lélek szabadsága. Én mindig azt mondom, hogy az embernek a sportcipőjében benne van minden, ami a lelkének szükséges. Tehát bármikor, amikor valamilyen nehézséggel állunk szemben, húzzuk azt fel és menjünk el sportolni, hogy utána teljesen más energiaszinttel tudjuk megoldani az adott problémát – mondta Rubint Réka.

A foglalkozáson részt vevők rendkívül pozitívan nyilatkoztak a rendhagyó edzést követően. Sokan gyakori vendégnek számítanak Rubint Réka foglalkozásain, de voltak, akik most élték át először.
– Nagyon jól éreztem ma magam. Ugyan nem voltam még korábban Réka rendezvényein, de nagyon örülök, hogy sikerült ma rá időt szakítanom. Mivel Budapesten tanulok, így még inkább szeretnék hozzá eljutni minél többször tornázni – mesélte Jankov Anna.

A II. Sport- és Egészségnapot végül a közös fényképkészítések, az egészséges ételekből álló ebéd és félórás relaxáló jóga zárta.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.