- hirdetés -

A Békés Megyei Kormányhivatal alkotói pályázatán elismerést és tárgyjutalmat érdemeltek ki az orosházi óvodások. A többfordulós kiíráson különböző témákat dolgoztak fel a gyerekek.

Világnapokhoz kapcsolódó, tematikus alkotói pályázatot hirdetett meg a megyei kormányhivatal a „Közös érték az egészség” programsorozata részeként. A felhívást ugyan már hetedik alkalommal írták ki, óvodai csoportok azonban először kapcsolódhattak be a munkába. A közelmúltban Békéscsabán, a Békés Megyei Kormányhivatal központi épületében díjazták az osztályokat, óvodai csoportokat.

Óvodai kategóriában a harmadik helyen végzett az Orosháza Városi Önkormányzat Napköziotthonos Óvodájának Könd utcai telephelye. (A gyermekek óvodai ellátását a Könd utcai épület felújításának idejére a Töhötöm utcára helyezték át – a szerk.) Megtudtuk, az orosházi alkotó gyermekek csoportjai könyvutalványt, társasjátékot, útikönyvet vehettek át.

Érdekes és hasznos tárgyjutalomban részesültek a kis alkotók

Az elmúlt évben több hónapon keresztül, összesen hat témát dolgoztak fel az Orosháza Városi Önkormányzat Napköziotthonos Óvodájának Könd utcai gyermekei felkészítő óvodapedagógusaik, Csepreginé Halász Andrea és Liszkai Anikó segítségével.

– Két csoportunk, mintegy ötven gyermek alkotott ügyesen. Rajzoltak, festettek, tevékenykedtek egy előre megadott témával kapcsolatban. Feldolgoztuk a Tolerancia napját, a Kézmosás Világnapját, az Európai Mobilitás Hetét, a Takarítási Világnapot, a lelki egészség szerepét, és a magyar labdarúgás napját – mondta el Csepreginé Halász Andrea telephely-vezető.

A kisgyermekek kreatívan, játékba ágyazva bővíthették ismereteiket az alkotói pályázat feladatainak megoldása során.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.